RSS

Польща та ЄС домовилися про виробництво снарядів для України

2023-09-08 11:35:00
Польща та ЄС домовилися про виробництво снарядів для України -

Польща та країни ЄС домовилися про виробництво снарядів для України. Варшава підписала "рамковий контракт" з Європейським оборонним агентством (EDA) на спільні закупівлі 155-мм боєприпасів. Країни ЄС вже можуть розміщувати конкретні замовлення на польських заводах, повідомляє RMF FM.

 

Польща підписала "рамковий контракт" з Європейським оборонним агентством (EDA) на спільні закупівлі 155-мм боєприпасів для України. Про це повідомляє RMF FM.

 

І хоча поки що немає подробиць щодо того, про який тип снарядів йдеться та їхню кількість, підписання документа означає, що тепер країни ЄС вже можуть розміщувати конкретні замовлення на польських заводах.

 

Сотні тисяч снарядів на потреби європейського та світового ринків.

 

1 червня польський уряд схвалив угоду про постачання боєприпасів між Агентством з озброєння та консорціумом PGZ-AMUNICJA, до якого входять, зокрема, Polska Grupa Zbrojeniowa, Zakłady Metalowe Dezamet або Mesko.

 

Угода являє собою перший етап замовлення на сотні тисяч 155-мм артилерійських боєприпасів і, з огляду на потреби європейського та світового ринків, передбачає експорт.

 

Наразі країни перебувають у процесі розміщення замовлень, на основі яких EDA підготує оптові замовлення для європейської промисловості. Це означає, що до кінця вересня, після збору замовлень, розміщених окремими країнами ЄС, Європейське оборонне агентство, як очікується, направить перші конкретні реалізації.

 

В основному вони стосуватимуться виробництва 155-мм боєприпасів. Все вказує на те, що польські збройові заводи отримають конкретні замовлення наприкінці вересня.

 

Планується передати Україні 1 мільйон снарядів

 

На початку травня Рада ЄС ухвалила рішення про допомогу для України для спільних закупівель боєприпасів та ракет. Планується передати Україні 1 мільйон снарядів.

 

Раніше начальник Генштабу Збройних Сил Польщі генерал Раймунд Анджейчак в інтерв`ю "Укрінформу" заявив, що Захід повинен посилити допомогу для Сил оборони України, аби не дозволити росіянам досягати поставлених цілей. За його словами, війна в Україні не є локальним конфліктом і має глобальне значення. Тому союзники та партнери повинні зробити більше.

 

"Президент і прем’єр-міністр Польщі чітко висловлюються щодо підтримки України. Тому ми намагаємось бути прикладом для інших країн, адже разом можемо робити більше. На мою думку, ЄС, країни НАТО, вся західна цивілізація може і повинна зробити більше для України, щоб не дати росіянам часу", - наголосив він.

 

Генерал також додав, що наразі ведеться велика війна за ресурси й саме від них залежатиме перемога України.

Партнеры

Новости мира

Коментарі

Додаючи коментар, будь ласка, будь ласка, будьте толерантними та утримуйтеся від образ на адресу інших учасників дискусії - навіть якщо Ви не поділяєте їхньої думки.

 

JOIN

Погода, Новости, загрузка...