RSS

Половина бізнесів в Україні не працюють

2022-04-03 11:17:00
Половина бізнесів в Україні не працюють -

Майже двадцяти відсоткам опитаних довелося закрити виробництво чи магазини

 

Близько 48% опитаних бізнесів в Україні продовжують працювати. Зокрема, на заході країни – 62% підприємств, у центрі України – 55%. Водночас серед усіх підприємців, що продовжують роботу, 85% відзначило скорочення кількості замовлень.

 

Про це йдеться у результатах дослідження Prozorro.

 

Ще чверть учасників відповіли, що не мають змоги працювати, бо їхня продукція зараз не затребувана. Також 12% опитаних наразі не працюють, але збираються відновити роботу найближчим часом.

 

Поточні економічні умови змушують бізнес міняти свою спеціалізацію. Згідно з результатами дослідження, 6% респондентів вже змінили, а 19% планують змінити фокус свого бізнесу, щоби більше відповідати потребам воєнного часу. Водночас 41% бізнесів нічого не змінили у своїй діяльності з початку війни.

 

Багатьом опитаним довелося звільняти частину працівників, скоротити зарплату чи відправити працівників у відпустку (35%), закрити виробництво чи магазини (19%) та освоїти нові види діяльності (4%).

 

Дослідження було проведено наприкінці березня. Вибір опитування охоплює 372 компаній з усієї країни, які раніше брали участь у тендерах на Prozorro. Найбільше відповідей надійшло з Києва та області, Дніпропетровської, Харківської, Львівської та Одеської областей.

 

Як повідомляв GMK Center, Мінекономіки оцінює у 16% падіння валового внутрішнього продукту України у першому кварталі 2022 року. Цей показник за підсумками року може сягнути 40%.

 

Нагадаємо, що згідно з опитуванням Європейської Бізнес Асоціації, понад 43% респондентів оцінюють власну фінансову стійкість у кілька місяців. Ще 28% компаній розраховують фінансові можливості у півроку, 17% – на рік і більше, а 6% вичерпали ресурси.

Партнеры

Новости мира

Коментарі

Додаючи коментар, будь ласка, будь ласка, будьте толерантними та утримуйтеся від образ на адресу інших учасників дискусії - навіть якщо Ви не поділяєте їхньої думки.

 

JOIN

Погода, Новости, загрузка...