RSS

Нацбанк відновив купівлю валюти

2012-12-03 11:54:00
Нацбанк відновив купівлю валюти -

Валютний ринок України стабілізується.

Про це заявив керiвник групи радникiв голови Нацбанку Валерiй Литвицький, передає "Інтерфакс-Україна".

"Уже кiлька днiв Нацбанк не лише продає валюту, а й купує", – сказав він.

"Ми довели, що в нас справи та слова не розходяться. На користь цього свiдчать стабiлiзацiя курсу останнiми днями та повернення тенденцiї, коли нашi iнтервенцiї спрямованi в обидва боки – i на купiвлю, i на продаж", – сказав Литвицький.

За його словами, центральний банк i пiсля виборiв продовжує заспокоювати хвилi на ринку, спричиненi спекулятивними дiями.

"Ми розраховуємо, що законодавчий сервiс буде своєчасним, виваженим i таким, що полегшує, а не обтяжує нашу роботу зi стабiлiзацiї ситуацiї. Гадаю, що люди, якi ухвалюють полiтичнi рiшення, усвiдомлюють мультиплiкативнi наслiдки таких хвиль на валютних ринках", - заявив Литвицький.

Як повідомлялося, Верховна рада 4 грудня може ухвалити закон про 10% валютний податок.

Нещодавно депутат від Партії регіонів, член Комітету ВР з питань фінансів і банківської діяльності Василь Горбаль також заявив, що законопроект про 15% податок на продаж валюти може розглянути парламент ще цього скликання.

Нагадаємо, законопроект про введення 15% збору був зареєстрований у Верховній раді 19 листопада.

Однак 20 листопада ВР відклала його розгляд на невизначений термін, оскільки його автор народний депутат Віталій Хомутинник відкликав законопроект.

Партнеры

Новости мира

Коментарі

Додаючи коментар, будь ласка, будь ласка, будьте толерантними та утримуйтеся від образ на адресу інших учасників дискусії - навіть якщо Ви не поділяєте їхньої думки.

 

JOIN

Погода, Новости, загрузка...