RSS

Наприкінці року інфляція сягне 30% - Нацбанк

2022-10-20 17:57:00
Наприкінці року інфляція сягне 30% - Нацбанк -
Національний банк прогнозує, що наприкінці 2022 року інфляція становитиме 30%, але вона сповільниться у наступні роки.

 

Про це на брифінгу сказав голова Національного банку України Андрій Пишний, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Інфляція наприкінці цього року прискориться до близько 30%, але в наступні роки вона знижуватиметься за умови очікуваного зниження безпекових ризиків і злагодженої монетарної та фіскальної політики", - сказав він.

Очільник НБУ зазначив, що цьогорічне прискорення інфляції можна вважати доволі помірним, з огляду на повномасштабну війну та багаторічні інфляційні рекорди у багатьох країнах світу.

 

За його словами, Нацбанк очікує, що з наступного року зростання споживчих цін в Україні почне сповільнюватися завдяки поступовому налагодженню логістики та виробництва, згасанню світової інфляції, помірно жорстким монетарним умовам, виваженій монетарній політиці уряду і відмові від монетизації бюджету.

 

Пишний наголосив, що, за прогнозами НБУ, наступного року інфляція скоротиться до нижче 20%, а ще через рік - до 10%.

"Швидшому сповільненню інфляції в наступні роки заважатиме передусім висока вартість енергоносіїв, що спонукатиме до поетапного приведення тарифів на житлово-комунальні послуги до ринкових рівнів", - сказав він.

 

Партнеры

Новости мира

Коментарі

Додаючи коментар, будь ласка, будь ласка, будьте толерантними та утримуйтеся від образ на адресу інших учасників дискусії - навіть якщо Ви не поділяєте їхньої думки.

 

JOIN

Погода, Новости, загрузка...