RSS

Десята частина посівних площ випала з посівної через агресивну війну РФ проти України

2022-04-05 13:07:00
Десята частина посівних площ випала з посівної через агресивну війну РФ проти України -

 

Більше трьох мільйонів гектарів (10%) сілгоспземель не можуть бути засіяні через бойові дії, - сповістили в міністерстві агрополітики України. Але вихід для господарств є, вважає Микола Сокальский у релізі на сайті міністерства.

Аграріям пропонують засівати площі більш дорогим в реалізації посівним матеріалом: ріпаком, соєю, соняшником. Ці культури дещо виснажують плодородний шар грунту, проте, зможуть компенсувати нестачу пшениці в обсязі посівних культур цього року.

Також додається і проблема дифіциту пального для посівної. В умовах активних бойових дій дизпаливо подорожчало на третину і не скрізь є в наявності. Проте, посівна триває.

«Зрозуміло, що посівна тільки розпочинається, і обсяг пального треба збільшувати, але в ринковій економіці з таким ініціативним свідомим народом, як наш, особливо з фермерами, рішення буде знайдено», – запевнив міністр.

Найбільшим викликом, як зазначив Міністр, залишається питання експорту зерна з країни.

 

Партнеры

Новости мира

Коментарі

Додаючи коментар, будь ласка, будь ласка, будьте толерантними та утримуйтеся від образ на адресу інших учасників дискусії - навіть якщо Ви не поділяєте їхньої думки.

 

JOIN

Погода, Новости, загрузка...