RSS

Чи можуть біженці оформити пенсію дистанційно, перебуваючи за кордоном

2023-03-15 18:41:00
Чи можуть біженці оформити пенсію дистанційно, перебуваючи за кордоном -
Українців розкидало по всьому світу через жорстоку війну, розв'язану країною-агресором. Більшість з них - люди похилого віку, які на даний момент вже досягли пенсійного віку. Їм належать виплати, але багатьох цікавить, чи можна їх оформити за кордоном.
 
У Пенсійному фонді розповіли, що у таких випадках виплати можна оформити дистанційно. Це стало відомо завдяки відповіді на запитання біженки із Луганської області.
 
Дистанційно оформити пенсію дуже просто. Для цього потрібно скористатися веб-порталом електронних послуг Пенсійного фонду та дотримуватись чіткої інструкції.
  1. Зайти на веб-портал ПФУ.
  2. Увійти до особистого кабінету за рахунок кваліфікованого електронного підпису (КЕП).
  3. У розділі "Про пенсійне забезпечення" оберіть вкладку "Заява про призначення пенсії".

Далі потрібно дати згоду на дистанційне інформування, обравши спосіб отримання повідомлень щодо обробки заяви. Наступний пункт - "Продовжити" та обрати вид пенсії "Пенсія за віком".

  1. Заповнити анкету та дати згоду на передачу та обробку своїх персональних даних.
  2. Прикріпити скан-копії документів, перелік яких буде подано перед формуванням заяви.
  3. Перевірити дані, скоригувати їх. Після підписати заяву за допомогою КЕП та натиснути "Підписати та відправити до ПФУ".

Якщо якихось документів не буде, тоді доведеться особисто звертатися до ПФУ. І краще це зробити протягом 3 місяців після досягнення пенсійного віку, оскільки у протилежному випадку можна втратити частину виплат.

 

Партнеры

Новости мира

Коментарі

Додаючи коментар, будь ласка, будь ласка, будьте толерантними та утримуйтеся від образ на адресу інших учасників дискусії - навіть якщо Ви не поділяєте їхньої думки.

 

JOIN

Погода, Новости, загрузка...