RSS

Як редагувати відео для початківців: Вступ

2019-01-20 23:44:00
Як редагувати відео для початківців: Вступ -

 

 

Починаємо

 
Перш ніж приступити до процесу редагування відео, потрібно виконати певні дослідження. Ось кілька запитань, які необхідно враховувати під час початку роботи:
 

Які відео ви редагуєте?

Ви працюєте над "vlogs" для YouTube, короткометражними фільмами, повнометражними фільмами, документальними фільмами або домашніми фільмами? Всі ці різні жанри відео вимагають різних підходів до редагування відео. Створення художніх фільмів може вимагати більш складного інструменту для обрізання. Створення “vlogs” або підручників може бути виконано з більш простим програмним забезпеченням.

 

Які можливості ви хочете мати в програмному забезпеченні?

 
Хочете дотримуватися основної моделі редагування перетягуванням? Ви хочете отримати більш складні та створювати візуальні ефекти? Це стосується першого питання. Складність програмного забезпечення буде відрізнятися залежно від типу відео, яке ви редагуєте.
 

Чи може мій комп'ютер обробляти редагування відео?

 
Якщо ні, вивчіть потрібні вам оновлення. Це може бути завантаженим питанням, оскільки специфікації комп'ютера можуть ускладнюватися. Нижче наведено відомості, які допоможуть вам відповісти на це запитання, перш ніж розпочати редагування відео.
 

Технічні характеристики комп'ютера

 
Під час перегляду комп'ютерів для редагування відео існує кілька специфікацій, на які потрібно звернути увагу. Це включає в себе пам'ять, процесор, відеокарту і пам'ять оперативну. Необхідність мати понад 8 Гб оперативної пам'яті, на вашому комп'ютері є життєво важливою.
 
Більшість монтажних комп'ютерів мають 32 Гб оперативної пам'яті, тому завжди краще мати якомога більше пам'яті. Вам також знадобиться потужний процесор. Кращим на ринку є Intel Core серії (i5 або вище) і AMD FX серії, але ви можете отримати, використовуючи будь-який процесор зі швидкістю 2,6 гігагерц (ГГц). Нарешті, ви хочете переконатися, що у вас є достатньо місця для зберігання програмного забезпечення та відео, з якими ви будете працювати. Краще всього отримати комп'ютер, який має більше 1 Тб пам'яті, але, якщо це не так, підходить що-небудь, принаймні 500 Гб.
Якщо ви прихильник ПК, зверніть увагу, що багато цих характеристик подібні до специфікацій ігрового ПК. Ресурс на зразок засобу вибору ПК, який містить інформацію про будь-які можливі специфікації, може бути корисним під час пошуку. Якщо ви прихильник Mac, ви із задоволенням почуєте, що більшість комп'ютерів Mac на ринку є відмінними варіантами для редагування відео. У 2017 році Mac Pro, хоча і дорогий, є одним з найкращих варіантів для комп'ютера для редагування відео.
Вибір програмного забезпечення для редагування відео
В Інтернеті багато програмного забезпечення для редагування відео. Після підготування комп'ютера для редагування відео потрібно вирішити, яке саме програмне забезпечення найкраще підходить для ваших цілей.
Для Mac і PC, ось кілька варіантів:
 

Крок за кроком до редагування

 
Тепер настав час розпочати редагування! Якщо ви відчуваєте себе перевантаженим, наш гід проведе вас через цей процес. Використовуючи Lightworks Free, ми розглянемо весь процес всередині.
Майте на увазі, що процес буде відрізнятися залежно від того, що ви редагуєте. Наприклад, редагування відеоролика на весілля або домашнє музичне відео буде більш трудомістким, ніж, скажімо, кадри сімейного відпочинку.
Якщо вам потрібна додаткова інформація про редагування в Lightworks, ми рекомендуємо наступні навчальні посібники:
EditShare на Youtube має підручники для всіх модулів редагування в Lightworks
 

Що потрібно пам'ятати, перш ніж редагувати

Перед тим, як зайти, ось деякі речі, які потрібно враховувати під час процесу редагування:
 
Переглядайте ваші кадри кілька разів, щоб переконатися, що ви вибрали правильні кліпи.
 
Переконайтеся, що ви впорядковуєте матеріал у редакторі. Зберігаючи все в окремих папках і знаходити способи ідентифікувати краще, ніж почати редагування стихійно, процес стає набагато більш плавним.
 
Коли ви знімаєте, робіть кілька дублів, їх треба більш ніж ви думаєте.
 
Не переборщіть з ефектами - іноді менше - краще.
 
Час від часу беремо перерву - свіжі очі дають вам краще уявлення про те, що працює, а що ні.
 
Якщо ви використовуєте музику, виберіть інструментальну музику як резервну доріжку. Тексти можуть часто відволікати, якщо не використовуються зі смаком.
 
 

1. Створіть проект та імпортуйте відео

Lightworks створюють новий проект
 
Після відкриття Lightworks вам буде надано можливість створити новий проект. Далі вам буде запропоновано назвати проект і вибрати частоту кадрів. Найпростіший вибір частоти кадрів - Авто, оскільки він автоматично налаштовується на частоту кадрів, які ви редагуєте.
Щоб почати редагування, потрібно імпортувати відео в редактор. Все програмне забезпечення для редагування, про яке ми згадуємо в цій статті, може підтримувати широкий спектр типів відеофайлів, незалежно від того, чи знімається він на мобільному пристрої або в топ-камері.
Щоб імпортувати, перейдіть до верхньої лівої вкладки з назвою "Локальні файли" і перейдіть до папки з усіма записами. Потім виберіть кліпи зі списку та натисніть "Імпортувати".

 

2. Організуйте кадри

організувати відеоматеріали на Lightworks
Після імпортування всього матеріалу, особливо якщо ви редагуєте щось із великою кількістю знімків, як короткометражний фільм або весілля, потрібно організувати кадри. Для цього подібно до організації файлів на жорсткому диску комп'ютера - створення та маркування папок і розміщення файлів у відповідних папках.
Наприклад, якщо ви редагуєте короткий фільм і у вас є купа кадрів з однієї сцени, ви створите папку з назвою "Сцена X" і помістіть всі відповідні кадри в цю папку. У програмному забезпеченні для редагування відео ці папки називаються бункерами.
Щоб створити контейнер, перейдіть до лівого стовпця редактора і клацніть "+" поруч із словом "Bins". Створіть порожній бункер і відповідно позначте його. Потім перейдіть до “All” і перетягніть потрібний матеріал у відповідний бункер. Це, мабуть, сама нудна частина редагування. Після того, як ви організували свої контейнери, решта процесу редагування буде легкою.

 

3. Дивитися та позначити кадри

 
вхідні та вихідні точки на відео
 
Переглядайте весь матеріал і вибирайте частини, які ви плануєте використовувати. Найпростіший спосіб зробити це - позначити відповідні кліпи, розмістивши в ньому точки виходу на частину кліпу, яку ви хочете використовувати. Використовуйте сполучення клавіш "I" і "O" - це також працює майже в будь-якій програмі, яку ви використовуєте.
Переконайтеся, що ви позначите всі кліпи, які потрібно використовувати. Навіть якщо ви не доберетесь до остаточного результату, на наступному кроці буде корисно, щоб кожен кліп містився з початку та до кінця того, що ви хочете використовувати.
 

4. Вирізати та помістити кадри

 
Відеокліпи перетягуються до часової шкали
 
Тепер з'являється частина, яку ви чекали: збирання вашого фільму! Для цього потрібно перейти до кліпів, які ви позначили раніше з точками входу та виходу, та перетягніть їх на часову шкалу. Ваша часова шкала - це саме те, що вона звучить - довгий рядок всіх ваших кліпів вишикувався від початку до кінця.
Ви можете переставити кліпи на часовій шкалі, так що якщо ви впустите занадто рано або занадто пізно в порівнянні з місцем, де ви хочете його в останньому розрізі, це не велика справа. Просто перетягніть кліп на потрібне місце.
 

5. "Очистіть" свою шкалу часу

Після того як ви зібрали свою сессію із усіма кліпами, які ви використовуєте в правильному порядку, настав час "очистити" її. Якщо щось виглядає різким або має довгу паузу, обріжте кліпи належним чином для плавного остаточного відтворення. Багато чого з цього пов'язане з вродженим відчуттям таймінгу. Наприклад, якщо ви відтворюєте дещо, і він відчуввається “вимкненість”, ви можете обрізати кадр, щоб він був коротшим або довшим, перш ніж перейти до наступного кліпу.
Щоб обрізати кліпи, можна перетягувати їх назад і вперед від кінця до кінця, щоб отримати потрібну довжину. Навіть якщо ви вже позначили їх раніше з точкою входу та виходу, коли вони знаходяться на часовій шкалі, ви можете обрізати їх за цими точками.
Існує багато нюансів для обрізання кліпів, і багато різних способів ви можете зробити це, використовуючи різні інструменти або стратегії. Якщо ви користуєтеся Lightworks Free, EditShare має багато докладних відеоуроків на YouTube. Для інших програм ви можете шукати "обрізання програм x" на YouTube, і ви знайдете сотні посібників.

 

6. Додати ефекти

 
З повністю зібраною і очищеною часовою шкалою, ви можете перейти до цікавої частини: додавання ефектів! Ви можете додавати текст, переходи та навіть просту анімацію відстеження за допомогою вільного програмного забезпечення, переліченого в цьому посібнику. Можна також додати "фільтри", щоб покращити ваше відео.
Щоб додати ефекти в Lightworks Free, перейдіть на вкладку "VFX", виберіть кліп, який потрібно додати, і використовуйте "+" у верхній частині

 

Партнеры

Новости мира

Коментарі

Додаючи коментар, будь ласка, будь ласка, будьте толерантними та утримуйтеся від образ на адресу інших учасників дискусії - навіть якщо Ви не поділяєте їхньої думки.

 

JOIN

Погода, Новости, загрузка...