RSS

В Австрії створили гідрокостюм, стійкий до укусів акул

2022-01-29 11:45:00
В Австрії створили гідрокостюм, стійкий до укусів акул -

Три роки тому співробітники Університету Фліндерса, що в Австралії, повідомили про початок розробки спеціального матеріалу для гідрокостюма Shark Stop. Він здатен чинити опір укусам великих білих акул.

 
Про це повідомляє SharkStop, передає 24.Техно.

 

"Броня" проти акулячих зубів виготовлена з нановолокон поліетилену надвисокої молекулярної маси (СВМПЕ) та неопрену (Sharkstop і ActionTX). Розробники вже порівняли матеріал зі стандартними альтернативами.

 

Новий рівень захисту

 

На розробку нового захисту вчених дочірньої компанії університету Flinders наштовхнула невтішна статистика нападів акул на людей. Так, у своєму звіті вони вказують, що хоч ризик бути вкушеним акулою низький, кількість укусів акул у всьому світі зросла за останні 30 років. Наприклад, в Австралії частота зросла з 1 – 3 на рік у 1980-х роках до понад 10 на рік у 2010-х.

 

Наразі костюм уже пройшов випробування на предметах, які кидали у воду, даючи спробувати їх акулам на зуб. При цьому тестували його за участю найбільш небезпечних для людей великих білих акул.

Гідрокостюм Shark Stop
Гідрокостюм Shark Stop / Фото університету Flinders

  • За результатами випробувань матеріал показав високу міцність.
  • Співвідношення міцності до ваги перевершило кевлар і сталь відповідно на 50 відсотків і в 8-15 разів.
  • Він вже знайшов застосування у виробництві балістичних щитів.

Основа костюма – неопрен з наклеєними на нього захисними накладками в найбільш вразливих для акулячих укусів місцях. Костюм при товщині від 2 до 7 міліметрів вийшов трохи важчим від звичайного гідрокостюма з неопрену, але не втратив гнучкості.

Гідрокостюм Shark Stop

На Kickstarter виріб представлено у версіях для серферів і дайверів. На ньому є всі необхідні для гідрокостюма елементи – кишеня для ключів, блискавка з нержавійки та наколінники. Стати майбутнім власником Shark Stop можна вже зараз за 570 доларів США.

 

Партнеры

Новости мира

Коментарі

Додаючи коментар, будь ласка, будь ласка, будьте толерантними та утримуйтеся від образ на адресу інших учасників дискусії - навіть якщо Ви не поділяєте їхньої думки.

 

JOIN

Погода, Новости, загрузка...