RSS

Протести у Казахстані: більше тисячі постраждалих

2022-01-06 11:05:00
Протести у Казахстані: більше тисячі постраждалих -

Понад тисяча людей постраждали внаслідок масових протестів у різних містах Казахстану.

 

Про це повідомляє телеканал "Хабар-24" з посиланням на МОЗ країни, пише УНН.

“Понад тисяча людей постраждала внаслідок масових заворушень у Казахстані. З них майже 400 госпіталізовано, 62 особи перебувають у реанімації”, - ідеться у повідомленні.

ЗМІ також зазначили, що протестувальники нападають на лікарів. Від їхніх дій постраждало понад 10 медичних працівників, повідомили в ефірі.

 

Напередодні інформували, що внаслідок заворушень, які виникли в Казахстані, вісім силовиків загинули, ще 317 дістали серйозні поранення.

 

Серед загиблих є співробітники поліції та солдати національної гвардії. Ще 317 силовиків зазнали серйозних поранень.

 

Сьогодні також стало відомо, що двоє військових загинули під час антитерористичної операції в аеропорту Алмати.

 

Тим часом ОДКБ ухвалила рішення про "напрямок Колективних миротворчих сил ОДКБ до Республіки Казахстан на обмежений за часом період з метою стабілізації та нормалізації ситуації в країні".

 

Росія скерувала свої війська до Казахстану у межах миротворчої операції ОДКБ. Повідомляли, що російські повітрянодесантні війська увійшли до складу спрямованих до Казахстану миротворчих сил.

 

Як стало відомо УНН, група українських громадян 5 січня не змогла вилетіти рейсом Алмати – Київ через зупинення роботи аеропорту, в ситуацію втрутилося Міністерство закордонних справ.

 

Протести у Казахстані спалахнули після того, як 1 січня вдвічі зросли ціни на автомобільний газ: із 60 тенге до 120 за літр.

 

У ніч на 5 січня через масовий характер мітингів президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв ввів в Алма-Аті, Алматинській та Мангістауській областях надзвичайний стан.

 

Зранку 5 січня Токаєв відправив уряд Казахстану у відставку. Він також доручив запровадити тимчасове державне регулювання цін на скраплений газ, а також бензин та дизель.

Партнеры

Новости мира

Коментарі

Додаючи коментар, будь ласка, будь ласка, будьте толерантними та утримуйтеся від образ на адресу інших учасників дискусії - навіть якщо Ви не поділяєте їхньої думки.

 

JOIN

Погода, Новости, загрузка...