RSS

У "Мистецькому Арсеналі" показують "Чудо-птахів".

2013-08-21 16:00:00
У -

Експозиція приурочена до Дня Незалежності

Експозиція з 20-ти унікальних чотириметрових "Чудо-птахів" відкрилася в Мистецькому Арсеналі. Її приурочили до Дня Незалежності України. 

Кожна з пташок важить по 80 кг. Виготовили їх із склопластику. В довжину пташки мають 4 метри. Цього року вони стануть головним символом "Параду вишиванок". Він пройде п'ятий рік поспіль і об'єднає 20 регіонів та 10 тис гостей. Птахів виготовили в Дніпропетровську, а потім вручну розписували народні українські майстри. У столиці покажуть їх на День Незалежності 24 серпня на фестивалі "Парад вишиванок" у святковій ході від Мистецького Арсеналу до Майдану Незалежності. 

Призовий фонд конкурсу "Парад вишиванок" становить 300 тис грн. Його розділять між чотирма містами-переможцями в таких номінаціях - "Краща вишиванка", "Найбільша делегація", "Краща "Чудо-птиця" та "Найяскравіша презентація міста". Переможців визначать Ольга Сумська, Олег Скрипка, Ніна Матвієнко, Юрій Рибчинський. Місто, яке краще за інших презентує себе на карнавальній ході, виграє дорогоцінний кубок із золота, срібла і платини, прикрашений 32 діамантами. 

Партнеры

Новости мира

Коментарі

Додаючи коментар, будь ласка, будь ласка, будьте толерантними та утримуйтеся від образ на адресу інших учасників дискусії - навіть якщо Ви не поділяєте їхньої думки.

 

JOIN

Погода, Новости, загрузка...