RSS

У прем'єра Словаччини Фіцо стріляли, його життя в небезпеці

2024-05-15 18:14:00
У прем'єра Словаччини Фіцо стріляли, його життя в небезпеці -

Прем'єра Словаччини Роберта Фіцо важко поранено внаслідок стрілянини після засідання уряду в словацькому містечку Гандлова.

Про це пише ВВС Україна.

Місцева преса повідомляє, що кілька пострілів пролунали, коли Фіцо вийшов із засідання на вулицю. За інформацією тижневика plus7dni, хтось із натовпу крикнув "Робо, йди сюди", і тоді почалася стрілянина.

Пораненого прем'єра відвезли до місцевої лікарні, а потім його забрав рятувальний гелікоптер до лікарні в місті Банська Бистриця.

Як повідомляє офіційний акаунт Фіцо у фейсбуці, він отримав кілька поранень і його життя перебуває у небезпеці. "Наступні кілька годин будуть вирішальними", - йдеться в повідомленні.

Нападника затримали. Словацьке видання Dennik N повідомило, що йдеться про чоловіка 1953 року народження, який використав легальну короткоствольну зброю.

МВС Словаччини підтвердило, що стався замах на життя прем'єра.

замах

АВТОР ФОТО,REUTERS

замах

АВТОР ФОТО,REUTERS

Підпис до фото,Нападника затримали

Президентка Словаччини Зузана Чапутова, союзники Фіцо по уряду і опозиція засудили замах. Засудили злочин також низка європейських політиків і президент Володимир Зеленський.

Фіцо був прем'єром Словаччини у 2006-2010 та 2012-2018 роках, і знову очолив уряд Словаччини в жовтні 2023 року.

Фіцо і Україна

Він відомий позицією проти надання Україні воєнної допомоги. Словацький прем’єр вважає, що західна політика з надання зброї Україні лише затягує конфлікт, і що Києву краще скласти зброю і домовитися про мир з Москвою.

Фіцо

АВТОР ФОТО,GETTY

Підпис до фото,Фіцо є противником надання воєнної допомоги Україні і виступає за мирні перемовини з Росією

На противагу позиції уряду Фіцо у квітні 2024 року група на чолі з Отто Шимко - 99-річним ветераном словацького національного повстання проти нацистів 1944 року - зібрала 3 млн євро на боєприпаси для України.

Партнеры

Новости мира

Коментарі

Додаючи коментар, будь ласка, будь ласка, будьте толерантними та утримуйтеся від образ на адресу інших учасників дискусії - навіть якщо Ви не поділяєте їхньої думки.

 

JOIN

Погода, Новости, загрузка...