RSS

У Словаччині перемогла антиукраїнська партія – всупереч екзитполам

2023-10-01 11:00:00
У Словаччині перемогла антиукраїнська партія – всупереч екзитполам -

На виборах у Словаччині, за попередніми результатами після підрахунку майже всіх голосів, перемогу здобула антиукраїнська партія експрем’єра Роберта Фіцо.

 

Джерело: Aktuality, "Європейська правда"

 

За результатами обробки понад 99% протоколів, найбільше голосів отримала Smer-SD колишнього прем’єра Роберта Фіцо – 23,29%.

 

На другому місці опинилась "Прогресивна Словаччина", близька до чинної президентки Зузани Чапутової, з 17,07%.

 

Нагадаємо, один з екзитполів прогнозував, що "Прогресивна Словаччина" випередить партію Фіцо з понад 23% голосів.

 

На третьому місці партія "Голос" експрем'єра Петера Пеллегріні з 14,96%. Ця партія може вступити в коаліцію як прозахідними, так і проросійськими силами.

 

Блок OL’aNO+ експрем'єра Ігоря Матовича набрав 9,01%. 

 

Партія SaS отримала 6,22%, Християнсько-демократичний рух – 6,9%.

 

Ультраправа партія "Республіка" попередньо отримує 4,79% та вочевидь не проходить до парламенту. Однак Словацька національна партія колишнього спікера Андрея Данко, також відома антиукраїнськими настроями, все ж здолала прохідний бар’єр з 5,67% – що, втім, менше, ніж їй раніше прогнозували соцопитування.

 

З такими результатами розподіл мандатів може виглядати наступним чином: партія Фіцо – 42, "Прогресивна Словаччина" – 31, "Голос" Пеллегріні – 27, блок Матовича – 16, християнські демократи – 13,  SaS – 11, Словацька національна партія – 10.

 

Голосування на дострокових виборах у Словаччині проходило у суботу 30 вересня.

 

Декілька годин тому повідомлялося, що перше місце за результатами виборів у Словаччині може зайняти партія "Прогресивна Словаччина", яка виступає за збереження сильної підтримки України та близька до президентки Зузани Чапутової.

Партнеры

Новости мира

Коментарі

Додаючи коментар, будь ласка, будь ласка, будьте толерантними та утримуйтеся від образ на адресу інших учасників дискусії - навіть якщо Ви не поділяєте їхньої думки.

 

JOIN

Погода, Новости, загрузка...