RSS

Порошенка двічі не випустили за кордон

2022-05-29 00:55:00
Порошенка двічі не випустили за кордон -

У п'ятницю увечері прикордонники не випустили Петра Порошенка за межі країни на українсько-польському кордоні.

 

У суботу лідер "Європейської солідарності" та президент України у 2014-2019 роках знову не зміг перетнути кордон.

 

Про це повідомила його партія у відео на сторінці у фейсбуку.

 

У партії зазначають, що Порошенко є у складі української делегації, яка має взяти участь у засіданні Парламентської асамблеї НАТО, й рішення про це погоджено з керівництвом Верховної Ради.

 

У п'ятницю Порошенку заборонили перетинати кордон. Згодом з'ясувалося, що це сталося начебто через те, що не спрацював QR на підписаному спікером Ради розпорядженні про відрядження.

 

У суботу представниця "Євросолідарності" Вікторія Сюмар повідомила, що "цього разу QR код зчитався, відрядження дійсне, Стефанчук підтвердив, Парламентська асамблея НАТО почала роботу. Але прикордонники тепер кажуть, що "надав не всі документи", але не кажуть які "не всі"."Євросолідарність" назвала це "ганебною історією на замовлення чинної влади"."Невже "лідер вільного світу" не розуміє, що блокування опозиції - це надто опускає його самого? І показує наскільки його влада більше подібна до російської, а не європейської?" -  написала Вікторія Сюмар, додавши, що "цирк під час війни огидніший навіть за пір під час чуми". 

 

Напередодні "Європейська солідарність" опублікувала відеозапис, в якому депутат від ЄС Олег Синютка пояснює, що Порошенко зараз докладає зусиль, щоб Україна отримала статус кандидата в Євросоюз, членство в НАТО та зброю.

 

"Немає питань до цих українських прикордонників. Вони, як виявляється, отримали вказівку з вищих ешелонів влади не випускати Порошенка за межі держави. Не дати можливості Порошенку вести перемовини з країнами НАТО. Не дати можливості Порошенку робити все, щоб наша країна отримала статус кандидата в члени ЄС", - твердить Синютка.

 

 

Пізніше соратниця експрезидента Ірина Геращенко повідомила у фейсбуку, що мала розмову зі спікером Ради Русланом Стефанчуком і повідомила, що документ, який дозволяв виїзд Порошенка за кордон, начебто пошкоджений.

 

За її словами, спікер підкреслив, що дійсно підписав два розпорядження про закордонні відрядження Порошенка, інших варіантів документа не має.

 

"Документ, який видав голова ВР, дійсно не зчитується. Отже, він кимось пошкоджений... Дії влади абсолютно незаконні. І ми не дамо їм під прикриттям війни будувати автократію", - сказала Геращенко.

 

Державна прикордонна служба ще не коментувала інцидент.

Партнеры

Новости мира

Коментарі

Додаючи коментар, будь ласка, будь ласка, будьте толерантними та утримуйтеся від образ на адресу інших учасників дискусії - навіть якщо Ви не поділяєте їхньої думки.

 

JOIN

Погода, Новости, загрузка...