RSS

Борис Джонсон отримав вотум довіри і лишається прем'єром Британії

2022-06-07 01:54:00
Борис Джонсон отримав вотум довіри і лишається прем'єром Британії -

У британській Палаті громад пройшло таємне голосування членів фракції консерваторів щодо вотуму недовіри прем'єр-міністру Борису Джонсону.

 

 

Про це повідомляє ВВС.

 

В результаті голосування він отримав вотум довіри. Це означає, що він лишається на посаді прем'єр-міністра Британії.

 

Для збереження своєї посади Джонсон мав набрати як мінімум половину та один голос представників партії на свою підтримку, тобто щонайменше 180 голосів. Прем'єра підтримали 211 депутатів. 148 були проти.

 

У разі поразки Джонсону довелося б скласти повноваження прем'єр-міністра.

 

Із закликом оголосити про недовіру прем'єр-міністру виступили щонайменше 54 члени парламенту від партії консерваторів.

 

Приводом став гнів частини консерваторів у зв'язку з доповіддю Сью Грей, яка розслідувала порушення карантинного режиму на Даунінг-стріт у розпал епідемії коронавірусу.

 

Борис Джонсон є одним із найпалкіших прихильників України та лобіст допомоги Києву на Заході.

 

Міністр закордонних справ Британії Ліз Трасс у понеділок заявила, що підтримає Джонсона на голосуванні, пославшись на його лідерство щодо підтримки України.

 

"Він підтримав Україну перед обличчям російської агресії. Він вибачився за допущені помилки щодо ковіду. Тепер ми повинні зосередитися на економічному зростанні", - написала вона в твіттері.

 

Незважаючи на серйозні запитання щодо свого керівництва вдома, Джонсон заслужив похвалу в Україні після російського вторгнення.

 

У квітні Джонсон став першим членом G7, який поїхав до столиці України на переговори під час конфлікту.

 

Під час візиту Джонсон пішки здійснив подорож Києвом з президентом України Володимиром Зеленським. Відтоді лідери двох країн підтримували постійні контакти.

Партнеры

Новости мира

Коментарі

Додаючи коментар, будь ласка, будь ласка, будьте толерантними та утримуйтеся від образ на адресу інших учасників дискусії - навіть якщо Ви не поділяєте їхньої думки.

 

JOIN

Погода, Новости, загрузка...