RSS

Земля проходить через Персеїди: коли спостерігати "зіркопад"

2022-08-09 10:14:00
Земля проходить через Персеїди: коли спостерігати -
Земля проходить через Персеїди: коли українці зможуть спостерігати найінтенсивніший “зіркопад“
Автор: Марченко Любов - 06:34, 09 серп, 2022
 
Facebook
 
Жителі Землі вже не перший день можуть ночами спостерігати на небосхилі "зіркопад". Земля увійшла до потоку Персеїд ще 17 липня і вийде з нього 24 серпня. Весь цей час на небосхилі можна буде спостерігати яскраві сліди від згоряння дрібних частинок комети, які спалахують, потрапляючи у земну атмосферу. Пік зорепада випаде вночі з 12 на 13 серпня.
 
Саме тоді на небосхилі можна буде побачити справжній зорепад. Сліди, що світяться, на небі з'являтимуться в середньому щохвилини.
 
Персеїди – це потік найдрібніших метеоритів, що утворюються від розпаду комети Свіфта-Таттла. Ця космічна гостя наближається до землі раз на 133 роки, залишаючи після себе частину космічного простору, заповненого хмарою найдрібніших пилових частинок. Ця хмара розташована до сузір'я Персея, тому метеорний потік і отримав таку назву – Персеїди.
 
Потрапляючи в земну атмосферу, ці найдрібніші частинки комети, спалахують від тертя з щільними шарами і залишають на небі красиві сліди, що світяться. Щорічно інтенсивність цього "зоряного дощу" посилюється з моменту входу землі в хмару Персеїд і досягає апогею саме до 12-13 серпня. Далі інтенсивність потоку піде на спад, і до 24 серпня Земля вийде із цього поясу.
 
 
Цього року спостерігати за апогеєм "зіркопада" жителям України, як і всієї планети, буде дещо складніше, ніж зазвичай. Справа в тому, що саме на ці дні (а вірніше ночі) випаде повний місяць. І яскравий Місяць затьмарюватиме спалахи від згоряючих "зірок".
 
І все ж, якщо вибратися за місто, де атмосфера набагато чистіша і зоряне небо видно чіткіше, можна буде помилуватися цим явищем, яке трапляється раз на рік, і навіть загадати бажання на "зірку, що падає".
 
Існує повір'я, що якщо побачити в небі "падаючу зірку" і встигнути загадати бажання, поки вона не догоріла, таке бажання неодмінно здійсниться. Знавці кажуть, що при цьому потрібно стояти або сидіти обличчям на схід і обов'язково загадувати найпотаємніше.
 
При цьому не можна загадувати бажання інших людей. Бажання має бути лише особисто ваше. Крім того, воно обов'язково має нести у собі добрий початок. Злі задуми не справдяться, а навпаки, обернуться проти того, хто їх виношує.
 
today.ua

Партнеры

Новости мира

Коментарі

Додаючи коментар, будь ласка, будь ласка, будьте толерантними та утримуйтеся від образ на адресу інших учасників дискусії - навіть якщо Ви не поділяєте їхньої думки.

 

JOIN

Погода, Новости, загрузка...