RSS

Українське маркування на зброї у Сирії могли підробити задля скандалу

2012-10-10 16:30:00
Українське маркування на зброї у Сирії могли підробити задля скандалу -

Експерти висказали свої версії щодо появи у сирійських повстанців зброї з України.

У державній компанії з експорту та імпорту продукції і послуг військового та спеціального призначення припускають, що маркування міг хтось спеціально підробити, аби спровокувати скандал.

Хоча не відкидають вони і того, що там могли і справді бути українські боєприпаси, йдеться у сюжеті 2+2.

"При сучасному розвитку технологій можна надрукувати будь-яке маркування. Все може бути, але Луганський завод виготовляє хороші мисливські патрони, для них не потребується спеціальної ліцензії, можливо там лежать ці патрони, можливо щось інше", – розмірковує керівник управління інформаційної політики ДК "Укрспецекспорт" Андрій Масальський.

Нагадаємо, у Сирії знайшли три невеликих скриньки з військовим вантажем, відправлені з України до Саудівської Аравії, які опинилися на базі сирійських повстанців у місті Алеппо.

Як зазначає BBC, судячи з маркування на ящиках, виявлених у мечеті в Алеппо, в них знаходиться зброя, отримана від української компанії Dastan - постачальника морських знарядь та ракетних комплексів.

В якості виробника зазначено Луганський патронний завод на сході України, який засновано в 1895 році. У той самий час в МЗС відхрещуються від сирійської зброї. Там зазначили, що у 2010 році був укладений контракт на постачання товарів військового призначення для потреб Міністерства оборони Саудівської Аравії.



Джерело: ТСН

Партнеры

Новости мира

Коментарі

Додаючи коментар, будь ласка, будь ласка, будьте толерантними та утримуйтеся від образ на адресу інших учасників дискусії - навіть якщо Ви не поділяєте їхньої думки.

 

JOIN

Погода, Новости, загрузка...