RSS

Україна повернула з російського полону 90 військових

2024-06-26 10:21:00
Україна повернула з російського полону 90 військових -

25 червня відбувся 53-й обмін військовополоненими. Україна повернула з російського полону ще 90 українських захисників, серед них зокрема оборонці “Азовсталі”, прикордонники, воїни Нацгвардії. Станом на сьогодні вдалося звільнити 3300 українських військовополонених.

 

Джерело: Голова ОП Андрій Єрмак у Telegram

Чудовий день. Триває захід, в межах якого додому вже повернулося 90 наших людей. Це військові зі ЗСУ, НГУ, ДПСУ. Серед них – 52 оборонці “Азовсталі”, полонені з ЧАЕС…Найближчим часом чекаємо на продовження, – зазначив голова ОП.

Єрмак зазначив, що це важливий обмін. Запевнив, що ключове – повернути всіх наших людей додому, аби “кожен військовий обійняв рідних, ступив на рідну землю, дихав вільним повітрям”.

 

Він також висловив вдячність ОАЕ за сприяння обміну.

 

Уповноважений з прав людини Дмитро Лубінець зауважив, що серед повернутих — воїни Нацгвардії, ВМС, ЗСУ, тероборонці, прикордонники.

 

Вони перебували на Херсонському, Донецькому, Харківському, Запорізькому та Луганському напрямках! Працюємо далі!

 

Він також додав, що нині Україна повернула вже 3300 наших воїнів з полону РФ.

Вдячний кожному, хто долучився до цього важливого обміну. Ми продовжуємо працювати над поверненням кожного захисника України, який перебуває в полоні держави-окупанта, – своєю чергою повідомив глава Міноборони Рустем Умєров.

Reuters повідомляє, що Об’єднані Арабські Емірати заявили про посередництво в обміні 180 військовополоненими між Росією та Україною.

Міністерство закордонних справ ОАЕ заявило, що посередництво було успішним, тому що ОАЕ використали “свої чіткі зв’язки та партнерство з обома сторонами”, зокрема як надійний посередник між обома сторонами, – мовиться у повідомленні.

Зауважимо, 5 червня, під час свого виступу на Петербурзькому міжнародному економічному форумі, глава РФ Володимир Путін повідомив, що нині у російському полоні утримують 6 465 українських військовослужбовців.

 

Раніше представник Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими Юрій Таранюк повідомив, що в російському полоні перебувають понад 8000 українців. Зазначалося, що понад 1600 з них – цивільні.

Партнеры

Новости мира

Коментарі

Додаючи коментар, будь ласка, будь ласка, будьте толерантними та утримуйтеся від образ на адресу інших учасників дискусії - навіть якщо Ви не поділяєте їхньої думки.

 

JOIN

Погода, Новости, загрузка...