RSS

У портах «Одеса» і «Чорноморськ» уже готові до відправлення 10 суден із зерном

2022-07-29 20:16:00
У портах «Одеса» і «Чорноморськ» уже готові до відправлення 10 суден із зерном -
У портах «Одеса» та «Чорноморськ» завантажено 17 суден, з яких 10 уже готові до відправлення.

 

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Мінінфраструктури у Телеграмі.

"Сьогодні делегація Міністерства інфраструктури разом з Президентом України Володимиром Зеленським, послами G7, Туреччини, та представниками ООН проінспектували процес завантаження перших суден в рамках підписаної в Стамбулі «зернової» ініціативи. Зокрема, в портах «Одеса» та «Чорноморськ» уже завантажено 17 суден, з яких 10 уже готові до відправлення", - йдеться в повідомленні.

Експорт зерна розпочнеться з відправлення кількох кораблів, які були завантажені, але не змогли покинути порт через початок повномасштабного вторгнення росії.

"Вперше з 24 лютого у морських портах України відновлено роботу. Судна, які були завантажені зерном ще взимку, готові до виходу як тільки наші партнери, ООН та Туреччина погодять «зелений коридор» в напрямку Босфору", - зазначив міністр інфраструктури України Олександр Кубраков.

22 липня в Стамбулі за пропозиції Організації Об’єднаних Націй Україна, Туреччина та генеральний секретар ООН Антоніу Гуттереш підписали Ініціативу про безпечне транспортування зерна та продуктів харчування з українських портів «Одеса», «Чорноморськ» та «Південний».

 

Партнеры

Новости мира

Коментарі

Додаючи коментар, будь ласка, будь ласка, будьте толерантними та утримуйтеся від образ на адресу інших учасників дискусії - навіть якщо Ви не поділяєте їхньої думки.

 

JOIN

Погода, Новости, загрузка...