RSS

У Києві був приліт у дитячу лікарню "Охматдит"

2024-07-08 12:47:00
У Києві був приліт у дитячу лікарню -

Внаслідок ракетного удару росіян 8 липня у Києві було зафіксовано влучення у приміщення Національної дитячої спеціалізованої лікарні "Охматдит", там є постраждалі. 

Джерело: міський голова Києва Віталій Кличко у Telegram, директор "Охматдиту" Володимир Жовнір в коментарі УП

Пряма мова Кличка: "Влучання в одне із приміщень дитячого медичного закладу".

Деталі: За словами Жовніра, був приліт в один із корпусів лікарні. Наразі там організовують евакуацію та переїзд усіх, хто був у приміщенні. 

 
 
ФОТО: ПРЕЗИДЕНТ ВОЛОДИМИР ЗЕЛЕНСЬКИЙ У TELEGRAM

За словами іншого джерела УП, в лікарні є постраждалі. 

Президент Володимир Зеленський, який 8 липня прибув у Варшаву, написав, що "Охматдит" у Києві одна з найважливіших не лише в Україні, а й у Європі виключно дитяча лікарня.

Пряма мова Зеленського: "Зараз лікарня пошкоджена російським ударом, під завалами люди, точна кількість поранених і загиблих наразі невідома. Зараз усі допомагають розбирати завали: лікарі, звичайні люди.

Росія не може не знати, куди летять її ракети, і повинна сповна відповісти за всі свої злочини: проти людей, проти дітей, проти людяності загалом. Дуже важливо, щоб світ зараз не мовчав про це і щоб кожен бачив, що таке Росія, що вона робить".

 
 
ФОТО: БОГДАН КУТЄПОВ, УП
 
 
ФОТО: БОГДАН КУТЄПОВ, УП
 
 
ФОТО: БОГДАН КУТЄПОВ, УП
 
 
ФОТО: БОГДАН КУТЄПОВ, УП

Довідка: Охматдит у Києві найбільша дитяча лікарня в Україні. Стаціонар розрахований на 620 лікарняних ліжок, де щорічно проходять лікування до 18 тисяч дітей. У 2020 році відкрили другу чергу нового корпусу лікарні.

Партнеры

Новости мира

Коментарі

Додаючи коментар, будь ласка, будь ласка, будьте толерантними та утримуйтеся від образ на адресу інших учасників дискусії - навіть якщо Ви не поділяєте їхньої думки.

 

JOIN

Погода, Новости, загрузка...