RSS

Семеро громадян Індії повідомили, що РФ змусила їх воювати проти України

2024-03-06 13:04:00
Семеро громадян Індії повідомили, що РФ змусила їх воювати проти України -

Семеро громадян Індії записали відеозвернення на якому розповіли про те, що у Росії їх обманули, змусивши воювати проти України.

 

Джерело: NDTV, пишуть Букви.

 

На відео чоловіки родом з Пенджабу та Хар’яни звертаються до уряду з проханням про допомогу. На відео всі вони у військовій формі. 19-річний Харш розповідає про ситуацію, у якій вони опинились і просить допомоги.

 

Чоловіки приїхали до Росії 27 грудня для святкування Нового року. У них була 90-денна віза для перебування на території Росії. Проте з РФ вони вирішили поїхати до Білорусі.

“Агнет запропонував нам поїхати до Білорусі. Ми не знали, що для цього нам потрібна віза”, – сказав Харш.

Він додав, що за поїздку до РБ агент взяв у них додаткові кошти, а потім просто покинув їх. У Білорусі громадян Індії затримали правоохоронці і передали російській владі, яка змусила їх підписати якісь документи.

“Зараз вони (Росія) змушують нас воювати проти України”, – каже Харш на відео.

Сім’я Харша повідомила, що він також шукав роботу за кордоном, і йому сказали, що було б легше емігрувати в країну за його вибором, якби він поїхав через Росію.

“23 грудня мій син поїхав за кордон. Поїхав шукати роботу і його схопили в Росії, де в нього викрали паспорт. Він розповів нам, що їх схопили російські військові, погрожували йому 10 роками в’язниці і завербували. Він сказав, що його змусили пройти військову підготовку. Я хочу, щоб уряд безпечно повернув мого сина додому”, – сказала матір 19-річного хлопця.

Брат Харша стверджував, що його навчили користуватись зброєю та відправили в Донецьку область.

“Важко сказати, буде він зараз живий чи ні”, – сказав він і звернувся з подібним зверненням до уряду.

Вважається, що ще одним чоловіком на відео є Гурпріт Сінгх, родина якого також звернулася по допомогу.

 

Його брат Амріт Сінгх розповів, що чоловіків примушували до військової служби.

“Їх там змусили піти в армію, оскільки документи, які вони підписали в Білорусі, були російською мовою. Там було написано, що вони або погоджуються на 10 років ув’язнення, або вступають в російську армію”, – стверджував він.

Семеро чоловіків на цьому відео належать до майже двох десятків тих, хто, як повідомляється, застряг у Росії або перебуває на передовій війни. Усі кажуть, що їх обманом заманили на військову службу.

 

Є також повідомлення, що принаймні 10 індійців – з Карнатаки, Телангани та Уттар-Прадеш – опинилися в подібних жахливих ситуаціях. Їх відправляли до Росії під приводом роботи охоронцями чи чорноробами.

 

Минулого місяця уряд заявив, що йому відомо, що деякі індійці були втягнуті у війну Росії проти України, і заявив, що працює зі своїм колегою в Москві, щоб сприяти їх звільненню.

 

Повідомляється, що багатьом індійцям обіцяли допоміжну роботу, але їх підштовхували до військової служби; їм нібито надали неправдиві переклади документів і примусили пройти військову підготовку.

Партнеры

Новости мира

Коментарі

Додаючи коментар, будь ласка, будь ласка, будьте толерантними та утримуйтеся від образ на адресу інших учасників дискусії - навіть якщо Ви не поділяєте їхньої думки.

 

JOIN

Погода, Новости, загрузка...