RSS

Київ і Варшава підписали безпекову угоду

2024-07-08 19:52:00
Київ і Варшава підписали безпекову угоду -
Президент України Володимир Зеленський і голова Ради міністрів Польщі Дональд Туск підписали у Варшаві 8 липня безпекову угоду.

 

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

 

Туск назвав угоду дуже важливим документом і нагадав, що до цього часу подібні угоди, які стосуються взаємної безпеки, вже підписали з Києвом 19 держав і ЄС як спільнота.

«Для нас було дуже важливо під час підготовки документа, щоби він не залишався просто декларацією доброї волі. Кожне слово в цьому документі є значущим, з них будуть практичні наслідки. Ми сприймаємо слова як взаємне зобов’язання, а не як пусті обіцянки. Ми найближчим часом разом з іншими союзниками крок за кроком будемо втілювати положення документа в життя», - сказав глава польського уряду.

Він зауважив, що сторони були реалістами, коли готували угоду. Україна знає це і цінує, додав політик.

Туск також зауважив, що йдеться про спільну безпеку, адже поразка України у війні означала би те, що вона завершилась погана не лише для України, але й для Польщі, для Європи, для всього західного світу.

«Оборона України є обороною всього світу», - підкреслив Туск. Він запевнив у тому, що Україна може розраховувати на повну підтримку Польщі, зокрема і в тому, що стосується шляху України в НАТО та ЄС, навіть якщо цей шлях може бути довшим, ніж цього хоче України та Польща.

 
«Якщо ви не дочекаєтеся на саміті НАТО чіткої декларації, ми будемо продовжувати заохочувати наших союзників, щоби стежка до ЄС і НАТО була якнайшвидшою. На це також спрямований документ (угода)», - сказав Туск.

 

Партнеры

Новости мира

Коментарі

Додаючи коментар, будь ласка, будь ласка, будьте толерантними та утримуйтеся від образ на адресу інших учасників дискусії - навіть якщо Ви не поділяєте їхньої думки.

 

JOIN

Погода, Новости, загрузка...