RSS

Естонська розвідка вважає, що в 2025 році Росія ще матиме засоби для війни в Україні

2024-07-26 19:50:00
Естонська розвідка вважає, що в 2025 році Росія ще матиме засоби для війни в Україні -

Керівник Центру військової розвідки Сил оборони Естонії полковник Антс Ківісельг вважає, що Росія попри суттєві втрати на полі бою в Україні має достатньо ресурсів для ведення бойових дій у 2025 році та після нього.

 

Джерело: Ківісельг в етері ERR у п’ятницю, 26 липня, повідомляє "Європейська правда"

 

Ківісельг зазначив, що Росії наразі не вдається досягти цілей літньої наступальної кампанії, тож є ознаки того, що Україна влітку зможе втримати оборону. Як приклад він навів нещодавнє відбиття масованого російського наступу на Курахівському напрямку в Донецькій області.

"Можливо, спроба цього тижня – це ще одна така відчайдушна спроба трошки протиснутись збоку і спробувати вплинути на тили українців таким чином, щоб ті інші ділянки, де йдуть активні бойові дії, щоб українці були змушені вийти звідти просто тому, що їхні логістичні шляхи десь відрізані", – припустив він.

Водночас представник естонської розвідки застеріг від оптимістичних оцінок про нібито вичерпування військової техніки та сил у Росії.

"На жаль, я не можу стверджувати, що у Росії точно закінчиться військова техніка у 2025 році, тому що у них також є якісь партнери або союзники, які все одно будуть надавати або надсилати їм ресурси для ведення війни. Чи то Північна Корея, чи то Іран", – пояснив Ківісельг.

Він, однак, додав, що з нинішнім темпом бойових дій і втратами Росії "буде дуже важко поповнювати свій особовий склад і техніку": лише у червні вона втрачала від 1000 до 1800 людей на фронті щодня.

"Але в той же час населення Росії все ще настільки велике, що поки що не спостерігається тенденції до серйозних змін на фронті", – підсумував Ківісельг.

Минулого тижня він говорив, що Росія підтримує інтенсивність атак на полі бою в Україні попри значні втрати та поступове надходження західної зброї Києву.

Партнеры

Новости мира

Коментарі

Додаючи коментар, будь ласка, будь ласка, будьте толерантними та утримуйтеся від образ на адресу інших учасників дискусії - навіть якщо Ви не поділяєте їхньої думки.

 

JOIN

Погода, Новости, загрузка...