RSS

Велика Британія надасть 2 млрд фунтів кредитної підтримки на оборону України

2024-07-19 19:18:00
Велика Британія надасть 2 млрд фунтів кредитної підтримки на оборону України -

У присутності Президента України Володимира Зеленського міністр оборони України Рустем Умєров та міністр оборони Великої Британії Джон Гілі підписали угоду про кредитну підтримку України в розвитку оборони.

 

Джерело: пресслужба Офісу Президента

 

Документ має на меті відкрити шлях для українсько-британських проєктів, які зосередяться на постачанні й налагодженні ремонту та часткового виробництва систем протиповітряної оборони, бронетехніки і боєприпасів.

 

Відтак, згідно з угодою, британські постачальники зможуть укласти кредитні договори та контракти з Україною на 2 млрд фунтів стерлінгів. 

“Завдяки цьому до 2026 року Сили оборони України, зокрема, вдасться забезпечити  системами протиповітряної оборони та засобами радіолокації та ураження, отримати технології та освоїти часткове виробництво стволів, запасних частин і компонентів до артилерійських установок, бронетехніки західного зразка”, – заявили в ОП.

Сума кредиту може збільшуватись, а термін погашення – 15 років.

Партнеры

Новости мира

Коментарі

Додаючи коментар, будь ласка, будь ласка, будьте толерантними та утримуйтеся від образ на адресу інших учасників дискусії - навіть якщо Ви не поділяєте їхньої думки.

 

JOIN

Погода, Новости, загрузка...