RSS

Реальні тарифи в Україні: ціна на комуналку може бути вдвічі більшою

2023-10-30 14:03:00
Реальні тарифи в Україні: ціна на комуналку може бути вдвічі більшою -

З початку повномасштабного вторгнення, тарифи на комуналку значно зросли. Тенденція їх збільшення існує дотепер, однак уряд взяв під контроль цей процес.

 

Про це пише 24 канал.

 

Чи зростатимуть тарифи в Україні

 

Уряд "заморозив" зростання деяких тарифів до кінця опалювального сезону. Йдеться про ціну за водопостачання, побутовий газ і електроенергію. Експертка у питанні ЖКП – Тетяна Бойко розповіла 24 Каналу наскільки можуть вирости тарифи у майбутньому.

 

Станом на зараз, ціни на комуналку регулятори утримують на гранично низькому рівні. За словами Бойко, вартість газу могла б досягнути 10 – 12 гривень за кубометр.

 

Бойко каже, що електроенергія може коштувати вдвічі більше. Зараз цей тариф становить 2,64 гривні за кіловат, однак в реальності він може сягати 5 – 7 гривень. Така вартість зумовлена значним пошкодженням української енергосистеми.

 

Холодна вода може зрости в ціні на 50%, а гаряча – мінімум на 70%. Однак, якою буде реальна вартість, покаже період після закінчення поточного опалювального сезону – квітень 2024 року.

Тетяна Бойко, координаторка житлово-комунальних та енергетичних програм громадянської мережі "Опора":

"Такі ціни – це згрубша. Тому що вартість давно не підіймали".

Чому комуналка може зрости зараз

 

США порекомендували Україні збільшити тарифи. Це необхідна міра для регуляції ринку електроенергії.

 

Міністерка Оксана Жолнович в ефірі телемарафону заявила, що уряд готовий до затвердження цього рішення. За її словами, українці зможуть зменшити для себе комуналку, завдяки субсидіям.

Партнеры

Новости мира

Коментарі

Додаючи коментар, будь ласка, будь ласка, будьте толерантними та утримуйтеся від образ на адресу інших учасників дискусії - навіть якщо Ви не поділяєте їхньої думки.

 

JOIN

Погода, Новости, загрузка...