RSS

Влада древніх інків вживала наркотики, щоб керувати імперією

2022-01-26 14:48:00
Влада древніх інків вживала наркотики, щоб керувати імперією -

Змінений стан свідомості, щоб керувати стародавньою імперією? Не сюжет телевізійного серіалу чи фантастичної новели, а сторінка захопливої книги, яка є історією людства.

 

Видання Ancient Oridgins розповідає про методи правління культури Варі, пише Новини.Live.

 

Влаштовували бенкети з алкоголем та наркотиками

 

Нещодавно, вчені знайшли докази того, що влада древніх інків, вживала наркотики. Період становлення (900–300 рр. до н.е.), пов’язаний із широким використанням галюциногенів та підтримкою виключних політичних стратегій лідерами культури Варі, доісторичної культури, яка правила високогір’ям між 600 та 1000 рр. н.е. на території сучасного Перу.

 

Було знайдено понад мільйон ботанічних останків, у тому числі насіння галюциногенного дерева вілька. Після вивчення цих археоботанічних залишків автори стверджують, що під час Середнього горизонту (600-1000 рр. н.е.) відбувся зсув, коли чіча, схожий на пиво алкогольний напій, виготовлений з дерева моллі, варили з галюциногеном з дерева вілька, щоб створити стан, який допомагає створити тісний зв’язок між галюциногенами та соціальною владою.

Інки, вчені, алкоголь, наркотики

Історично психоактивні речовини відігравали вирішальну роль у відображенні змінених станів свідомості.

 

"Алкоголь має тенденцію посилювати спільну ейфорію від спільних подій, забезпечуючи внутрішнє зміцнення місця учасника в суспільстві", — пишуть вони.

 

Придбання, приготування та споживання галюциногенів не були масовими, до того ж потребували дозволу шаманів, а також спеціалістів-пивоварів. Галюциногени були політично важливими, оскільки вони створювали спільноти.

 

Дослідження культури Варі, показало, що древні інки додавали галюциногени до алкоголю, що є першим таким археоботанічним доказом у будь-якому місці в світі. Також знайшли свідчення того, що священники виконували ритуали, готуючись до вживання галюциногену. На час "Пізнього горизонту", коли при владі були інки, є свідчення про застілля з великою кількістю чічі, приготовленої з кукурудзи, але галюциногени, здається, не використовувалися так широко.

Партнеры

Новости мира

Коментарі

Додаючи коментар, будь ласка, будь ласка, будьте толерантними та утримуйтеся від образ на адресу інших учасників дискусії - навіть якщо Ви не поділяєте їхньої думки.

 

JOIN

Погода, Новости, загрузка...