RSS

Крізь центр сонячної системи до 31 року пройде величезна комета

2021-06-29 10:25:00
Крізь центр сонячної системи до 31 року пройде величезна комета -
 
Про це пише Fox News. Повідомляється, що об'єкт отримав позначення 2014 UN271. Його виявили в рамках даних огляду темної енергії Dark Energy Survey, отриманих в період з 2014 по 2018 рік.
 
Відзначимо, Dark Energy Survey - це астрономічний огляд, який вивчає динаміку розширення Всесвіту і зростання її структури.
 
Як пише видання, орбіта "мега-комети" дуже довга - один оборот займає близько 600 тисяч років. За словами вчених, мандрівний по дивною орбіті космічний камінь рухається по всій Сонячній системі, періодично переміщаючись все ближче і далі від Сонця, а іноді майже тікає в міжзоряний простір.
 
 
Головна особливість такого об'єкта в тому, що він занадто малий, щоб бути планетою, і занадто великий, щоб вважатися кометою.
 
 
Як розповів астроном Сем Дін в повідомленні на форумі Minor Planet Mailing List (MPML), сам по собі 2014 UN271 більше величезної комети Сарабата C / 1 729 P1. Незважаючи на те, що комета буде "вражаюче яскравою", побачити її без телескопа не вийде.
 
"Це схоже на карликову планету!" - заявив Дін.
Зараз UN271 2014 знаходиться приблизно в 22 астрономічних одиницях від Сонця (Земля знаходиться на відстані 1 а. о. Від зірки). Через десять років, в 2031 році, об'єкт пройде в межах 10,9 а. е. від Сонця, майже досягши орбіти Сатурна.

Партнеры

Новости мира

Коментарі

Додаючи коментар, будь ласка, будь ласка, будьте толерантними та утримуйтеся від образ на адресу інших учасників дискусії - навіть якщо Ви не поділяєте їхньої думки.

 

JOIN

Погода, Новости, загрузка...