RSS

Троєщинці обурилися ініціативою Київради будувати дорогу всупереч генплану

2018-07-17 08:54:00
Троєщинці обурилися ініціативою Київради будувати дорогу всупереч генплану -

26 червня 2018 року Київська міська рада прийняла детальний план території (ДПТ) в межах вулиць Оноре де Бальзака, Милославської, Миколи Закревського, Олександра Сабурова в Деснянському районі Києва.

  • Лобіюючи прийняття цього ДПТ, влада посилалася на необхідність легалізувати ЖК "Перлина Троєщини" Анатолія Войцеховського - скандальної забудови, куди тисячі людей інвестували свої гроші.  Так званий ДПТ передбачає можливість споруди додатково 1 мільйона квадратних метрів нового комерційного житлового будівництва на Троєщині без концептуального рішення інфраструктурних проблем в районі – повідомила ініціативна група, - Таке рішення призведе до транспортного колапсу в районі, перенаселення, вирубки лісів і зелених надсаджень, знищення житлових будинків і робочих місць для тисяч мешканців Деснянщини.

Депутатське рішення викликало хвилю обурення у жителів Троєщини, транспортне питання для яких є питанням №1 вже кілька останніх десятиліть.

Разом з цим, на сесію Київради, призначену на 12 липня 2018 року було винесено питання про затвердження детального плану території промрайона «Троєщина» на вулиці Пухівській у Деснянському районі міста Києва, яким передбачено продовження проспекту Генерала Ватутіна в напрямку міста Чернігів в обхід міста Бровари як дублер Броварського проспекту.

У зв'язку з бійкою в сесійній залі і перенесенням сесії це питання не було розглянуто і фактично було перенесене на наступне пленарне засідання. Але викликало величезний суспільний резонанс серед киян.

 

За словами правозахисника і громадського діяча Юрія Власенка, чинним генеральним планом міста не передбачено продовження проспекту Генерала Ватутіна і даний проект детального плану території є незаконним.

 

Проект посилить навантаження на Північний міст, який вже сьогодні перевантажений в години пік транспортом з Троєщини, Райдужного масиву і Воскресенки.

Громадськиі організації та активісти звернули увагу депутатів на необхідності збереження Биківнянського лісу, з вирубкою якого буде пов'язано продовження нової дороги, а також вимагали владу побудувати метро на Троєщину, проект якого датований 1979 роком, і яке вони чекають майже 40 років.

- Ухвалення скандального ДПТ стане найсильнішим ударом по чинній владі. І це  на сьогоднішній день усвідомили представники депутатських фракцій «БПП« Солідарність» і « Єдність » в Київраді. Фракції «Самопоміч», «Батьківщини» і «Свободи», за нашою інформацією, виступають проти цього ДПТ і навряд чи підуть на очевидне порушення закону, - вважають пікетувальники.

 

На сьогоднішній день в Києві склалася унікальна ситуація. У місті існує генеральний план Києва на період до 2020 року, який затверджений рішенням Київської міської ради від 28.03.2002 року №370 / 1804 та проект генерального плану до 2025 року, який не має ніякої юридичної сили.

 

  • Отримавши детальний план території, забудовник отримує дозвільні документи і фактично легалізує своє незаконне будівництво, - коментує ситуацію правозахисник Юрій Власенко, - При цьому об'єкт може вже бути побудований, а квартири в ньому вже давно продані людям. Такі махінації вже неодноразово проводилися стосовно будівельних проектів.

 

Під впливом активістів глава фракції «Єдність» Олександр Омельченко визнав, що продовження проспекту Генерала Ватутіна не передбачено чинним генеральним планом міста і цей детальний план території є незаконним.

 

Чи не менше резонансу це питання викликало і в самій фракції «БПП« Солідарність ».

- Віктор Грушко, Михайло Іщенко, Володимир Шарій, Сергій Майзель, Юрій Зубко, Вадим Онуфрійчук, Ганна Старостенко стали депутатами Київради від «БПП Солідарність» саме від Троєщини і голосування за цей детальний план території може поставити хрест на їх подальшій політичній кар'єрі – вважають пікетувальники, - Не можуть себе спокійно почувати і інші депутати від БПП, яким ми обіцяємо влаштувати цілодобове пікетування офісів і домоволодінь в разі їх голосування за незаконний ДПТ. Таким чином, протидіяти свавіллю Київради можна лише одним способом - мобілізацією небайдужих громадян і сильним громадянським суспільством – вважають громадскі активісти.

Партнеры

Новости мира

Коментарі

Додаючи коментар, будь ласка, будь ласка, будьте толерантними та утримуйтеся від образ на адресу інших учасників дискусії - навіть якщо Ви не поділяєте їхньої думки.

 

JOIN

Погода, Новости, загрузка...