RSS

СБУ просить українців не їздити до Криму

2019-02-03 16:43:00
СБУ просить українців не їздити до Криму -
 
Служба безпеки України просить громадян відмовитися від поїздок до Росії, анексований Крим і окуповані частини Донбасу в зв'язку з «численними фактами спроб спецслужб Росії вербувати людей для отримання розвідувальної інформації».
 
Про це повідомляє прес-служба відомства.
 
За інформацією відомства, оперативники спецслужби встановили два факти контактів українських військовослужбовців з російськими спецслужбами під час перебування в особистих цілях на тимчасово окупованих територіях Донбасу, відвідування дипустанов Росії в Україні.
 
«Спецслужби Росії для залучення українських військових вживали психологічний і фізичний тиск, загрожували життю і здоров'ю військовослужбовців і членам їх сімей. Обидва офіцери не вчинили протиправних дій на шкоду інтересам держави. СБУ ще раз застерігає громадян України уникати поїздок в Росію, на тимчасово окуповані території Донецької, Луганської областей і Автономної Республіки Крим », - йдеться в повідомленні.
 
В СБУ підкреслили, що відповідно до ч. 2 ст. 111 КК України «громадянин України звільняється від кримінальної відповідальності, якщо він на виконання злочинного завдання іноземної держави, іноземної організації або їх представників ніяких дій не вчинив і добровільно заявив органам державної влади про свій зв'язок з ними та про отримане завдання».
 

Партнеры

Новости мира

Коментарі

Додаючи коментар, будь ласка, будь ласка, будьте толерантними та утримуйтеся від образ на адресу інших учасників дискусії - навіть якщо Ви не поділяєте їхньої думки.

 

JOIN

Погода, Новости, загрузка...