RSS

Опозиція не голосуватиме за повторні вибори

2012-11-15 17:05:00
Опозиція не голосуватиме за повторні вибори -

Депутат Верховної Ради Юрій Одарченко виключає голосування опозиції за законопроект № 11419, згідно з яким дозволяється повторне проведення виборів депутатів Ради в мажоритарних округах.

Про це він сказав під час круглого столу "Яким буде більшість в парламенті і хто стане спікером".

"Ні, ми точно не будемо голосувати за цей законопроект", - сказав Одарченко, повідомляють Українські новини.

При цьому, на його думку, необхідно проведення не перевиборів, а переголосування в цих округах.

"Ні в кого не було претензій з приводу висування кандидатів, проведення передвиборної кампанії. Навіщо проводити перевибори? Потрібно тоді вже серед тих же кандидатів вже висунутих провести переголосування, і все", - додав він.

Депутат підкреслив, що для прийняття такого рішення не потрібно вносити зміни в діючий закон про вибори, а достатньо буде відповідного рішення суду.

Таким чином, на думку Одарченка, можна було б уникнути спекуляцій і проблем зі зміною виборчого законодавства без будь-якого обговорення і в короткі терміни.

Як повідомлялося, Депутат Верховної Ради, член фракції Партії регіонів Олександр Козуб пропонує парламенту дозволити проведення повторних виборів депутатів Ради в мажоритарних округах у разі неможливості встановити достовірні результати голосування і результатів виборів в них.

11 листопада ЦВК завершив встановлення результатів виборів.

5 листопада ЦВК визнав неможливим встановлення достовірних результатів голосування в округах № № 94, 132, 194, 197 і 223 у зв'язку з численними порушеннями.

6 листопада Рада рекомендувала ЦВК призначити повторні вибори депутатів Ради в цих округах.

Для їх призначення необхідно законодавчо передбачити проведення повторних виборів у разі відсутності можливості встановити достовірні результати голосування. Вибори Ради пройшли 28 жовтня.

Партнеры

Новости мира

Коментарі

Додаючи коментар, будь ласка, будь ласка, будьте толерантними та утримуйтеся від образ на адресу інших учасників дискусії - навіть якщо Ви не поділяєте їхньої думки.

 

JOIN

Погода, Новости, загрузка...