RSS

ЄС посилить умови роботи для Facebook, Google і їм подібних

2020-11-24 17:13:00
ЄС посилить умови роботи для Facebook, Google і їм подібних -

Передбачається, що в список будуть включені такі монополісти, як Facebook, Apple, Amazon, Alphabet (Google) та ін. Для них будуть розроблені і введені правила, що обмежують діяльність на європейському ринку.

Робиться це для того, щоб дати можливість розвиватися дрібним компаніям, яким на сьогоднішній день дуже важко конкурувати з великими платформами.

Зокрема, регулятори мають намір «змусити» BigTech-компанії ділитися даними з конкурентами, а також зробити процес збору персональних даних ще більш прозорим.

Які конкретно компанії потраплять в «хіт-лист» поки не відомо, так як регулятори не озвучили критерії відбору, крім двох — займана частка ринку і кількість користувачів.

У 2019 році Європарламент, Єврокомісія та Рада Європейського союзу прийняли директиву, відповідно до якої інтернет-корпорації повинні платити роялті правовласникам за використання їх вмісту, попередньо отримавши ліцензії на пісні, фільми, відео та ін.

Даний документ також зобов’язав їх блокувати контент в разі, якщо автор не дає згоди на його публікацію. Що стосується ЗМІ, то згідно з умовами директиви, вони в праві вимагати компенсацію від онлайн-платформ за розміщення великих уривків оригінальних текстів.

Раніше ми повідомляли, що «Слуги народу» мають намір обкласти податком Facebook.

Партнеры

Новости мира

Коментарі

Додаючи коментар, будь ласка, будь ласка, будьте толерантними та утримуйтеся від образ на адресу інших учасників дискусії - навіть якщо Ви не поділяєте їхньої думки.

 

JOIN

Погода, Новости, загрузка...