RSS

Американські законодавці хочуть надати Україні протикорабельні та зенітні ракети для протидії Росії

2019-06-03 23:11:00
Американські законодавці хочуть надати Україні протикорабельні та зенітні ракети для протидії Росії -
 
"Продовжуючи надавати допомогу Україні, яка сприяє реалізації оборонних реформ і досягненню оперативної спільності з НАТО, ми можемо краще забезпечити нашого союзника складним смертоносним озброєнням для захисту і стримування російської агресії", - сказав Маккоул у п'ятницю. "Як світовий провідник свободи, Сполучені Штати повинні використовувати всі інструменти, необхідні для захисту наших спільних цінностей".
 
Законопроект надійшов через декілька днів після того, як Комітет збройних сил Сенату розробив окреме законодавство, проект закону про оборонну політику 2020, який дозволить виділити до 300 мільйонів доларів на допомогу Україні у сфері безпеки, надати 100 мільйонів доларів на прибережну оборону та протикорабельні ракети.
 
Морський трибунал США вирішив, що Росія повинна негайно звільнити трьох українських військово-морських кораблів, які вона захопила в листопаді, і звільнити 24 затриманих моряків.
 
 
Конфронтація в Керченській протоці, яка пов'язує Азовське море з Чорним морем, ознаменувалася спалахом в киплячому конфлікті навколо анексії Кримського півострову 2014 року. Росія захопила Крим, що Україна і більшість країн світу вважають незаконними. Керченська протока відокремлює Крим від материкової Росії.
 
Адміністрація Трампа в березні здійснила продаж Україні 210 протитанкових ракет Javelin і 37 пускових установок вартістю 47 мільйонів доларів. США також повідомили, що поставили до Київа моделі Снайперської системи M107A1.
Через спільну комісію та тренінгову групу було надано широкий спектр міжнародної допомоги Україні, яка включала обладнання для електронної боротьби, контр артилерійських радарів та два 110-футові катери берегової охорони.
 
 
З 2014 року Сполучені Штати надають Україні понад 3 мільярди доларів загальної допомоги, включаючи допомогу у сфері безпеки, а також гарантії суверенних кредитів на суму 1 мільярд доларів, повідомляє представник Державного департаменту.
 
 

Партнеры

Новости мира

Коментарі

Додаючи коментар, будь ласка, будь ласка, будьте толерантними та утримуйтеся від образ на адресу інших учасників дискусії - навіть якщо Ви не поділяєте їхньої думки.

 

JOIN

Погода, Новости, загрузка...