RSS

Американські сучасні винищувачі F-35 Lightning II можуть з'явитися на озброєнні українських Повітряних Сил

2019-07-27 13:02:00
Американські сучасні винищувачі F-35 Lightning II можуть з'явитися на озброєнні українських Повітряних Сил -
Рішення передати винищувачі п'ятого покоління України, влада США розглядає в якості покарання Туреччини за придбання у РФ зенітно-ракетних комплексів С-400.
 
Про це з посиланням на інформацію американського видання Defence One повідомив на своїй сторінці в Facebook екс-спікер Генштабу ЗСУ, військовий експерт Влад Волошин.
 
«Американські сучасні винищувачі F-35 Lightning II можуть з'явитися на озброєнні українських Повітряних Сил. Ця тема з F-35, пише видання, виникла після того, як президент Дональд Трамп вирішив покарати Туреччину за покупку в Росії зенітно-ракетної системи С-400. США скасовують багатомільярдну угоду (загальна сума - до $ 9 млрд. доларів) з придбання Туреччиною сотні давно замовлених в корпорації Lockheed Martin бойових літаків F-35. Вже зараз за океаном готові, принаймні, чотири новенькі F-35, виготовлених на виконання цього контракту », - написав Волошин.
 
За даними американського видання, винищувачі п'ятого покоління F-35 Lightning II, що призначалися для Туреччини, американці тепер можуть запропонувати іншим закордонним замовникам. Зараз у Lockheed Martin є близько трьох десятків «вільних» винищувачів п'ятого покоління.
 
Крім того, що Туреччина не отримає літаки, вона ще й втратить $ 175 млн, інвестованих у розробку F-35. Також турецькі військові пілоти, які прибули в США на навчання, до 31 липня мають повернутися на батьківщину.
 
Серед країн, які давно мріють про придбання винищувачів такого типу, - Канада, Фінляндія, Швейцарія та Іспанія. Також в ролі покупців, вважає Defence One, може виступити Польща і країни Балтії. Однак з огляду на ситуацію, яка склалася в протистояннях Росії і США і щоб «сильніше розсердити Путіна», вважають у виданні Defence One, є правильне рішення - передати літаки Україні.
 
Основною причиною такого безпрецедентного кроку, згідно з яким Київ може отримати сучасну повітряну техніку, перш за все, є гостра необхідність реалізувати вже виготовлені літаки. На думку американських аналітиків, це дозволить мінімізувати збиток для виробників ВПК США. Аналітики підкреслюють, що від ситуації з розірванням США контракту з Туреччиною за зв'язок з країною-агресором, Україна може отримати чималий зиск і оновити парк літаків Повітряних Сил ЗСУ.
 
Американське видання, звертаючи увагу, що Україні купувати F-35 не по кишені, вважає, що у Києва є вихід: він може розрахуватися за бойові літаки частково за рахунок заокеанського цільового кредиту, частково в рахунок допомоги від США на летальну зброю (Конгрес вирішив виділити в 2019 році $ 250 млн). А також за рахунок надання американцям в розпорядження військової бази на своїй території - так, як це зробили кілька країн-партнерів США.
 
У РФ досить нервово відреагували на можливу появу на озброєнні ПС ЗСУ американських винищувачів п'ятого покоління, звертаючи увагу, що при такому розвитку подій «в зоні ураження американських авіаційних ракет виявиться вся європейська частина Росії».

Партнеры

Новости мира

Коментарі

Додаючи коментар, будь ласка, будь ласка, будьте толерантними та утримуйтеся від образ на адресу інших учасників дискусії - навіть якщо Ви не поділяєте їхньої думки.

 

JOIN

Погода, Новости, загрузка...