RSS

Українське вагонобудування може зупинитися вже в 2021 році

2020-11-24 17:18:00
Українське вагонобудування може зупинитися вже в 2021 році -

Про це агентству «Інтерфакс-Україна» повідомив Андрій Жарій – генеральний директор промислово-інвестиційної групи «Аурум», до складу якої входить криворізький вагонобудівний «Дизельний завод».

 

«Сьогодні склалася катастрофічна ситуація з внутрішнім виробництвом вантажних вагонів, в першу чергу, із-за колосального профіциту ввезених з РФ списаних вагонів і вагонів, на які подовжується термін експлуатації. Тому 2021-й може стати роком повної зупинки українського вантажного вагонобудування», – заявив Жарій.

 

За його даними, в даний час в Україні зареєстровано загалом близько 190 тисяч вантажних вагонів. З цього числа свій покладений ресурс служби вичерпали близько 64 тисяч вагонів. При цьому за період з 2016 по 2019 роки в Україну з РФ було ввезено 18 тисяч списаних вагонів.

 

За словами Володимира Іващенка, директора компанії «ТАС Логістик», яка займається транспортуванням вантажів залізничним транспортом України, зараз діє заборона на ввезення старих вагонів з РФ до кінця року.

 

«Але лазівки все ж знаходяться, наприклад, режим тимчасового ввезення, у нас є факти їх ввезення. Тому наполягаємо на необхідності заборони ввезення іноземних вагонів не тільки в режимі імпорту, але і в режимі тимчасового ввезення - до кінця 2021 року», – повідомив Іващенка на прес-конференції в Києві. Крім того, на брифінгу виступив директора зі збуту і маркетингу Крюківського вагонобудівного заводу (КВБЗ) Юрій Брусниця, який зазначив, що в Україні ще діють п’ять профільних підприємств: КВБЗ, «Дніпровагонмаш», «Дизельний завод», завод «Карпати» та Попаснянський вагоноремнтный завод, тоді як у минулому році їх було 12, а в 2011-му – 18. За словами Юрія Брусниці, за січень-серпень КВБЗ скоротив свій зарплатний фонд більш ніж на 60%.

 

Технічний директор «Дніпровагонмашу» Олександр Жуков повідомив, що в 2020 році його завод втратив близько 32% робочих місць, фонд зарплати підприємства довелося знизити на 54%, а випуск вагонів впав майже вчетверо.

 

В цілому, згідно з наведеними в матеріалі даними, українські заводи в січні-серпні 2020 року реалізували тільки 1,579 тисяч одиниць вантажних вагонів проти 10,182 тисяч роком раніше.

Нагадаємо, 14 вересня були виявлені два лімузина Audi А8 Long, вартістю близько 4,5 мільйона гривень кожен, які «Укрзалізниця» незаконно придбала витративши на них гроші, закладені на ремонт дизель-поїзда.

Партнеры

Новости мира

Коментарі

Додаючи коментар, будь ласка, будь ласка, будьте толерантними та утримуйтеся від образ на адресу інших учасників дискусії - навіть якщо Ви не поділяєте їхньої думки.

 

JOIN

Погода, Новости, загрузка...