RSS

На думку Ілона Маска, українську ракету можна вважати найкращою після його власних

2017-06-22 13:52:00
На думку Ілона Маска, українську ракету можна вважати найкращою після його власних -

 

Під час бліц-інтерв’ю з ведучою CNN Речел Крейн Ілон Маск визнав переваги української ракети. "Зеніт". Вона, напевно, найкраща після наших", - такою була відповідь інженера на запитання про улюблену ракету.

Така заява є дуже приємною і вагомою для українського ракетобудування. Нагадаємо, що Ілон Маск, з чиїх уст пролунали ці слова, є інженером, винахідником, підприємцем, засновником компаній SpaceX, PayPal, Neuralink і The Boring Company, генеральним директором компанії Tesla Inc.

Elon Musk unveils large utility scale home batteries at the Tesla Design Studio in Hawthorne, California, on April 30, 2015.

 

Маск народився і виріс у місті Преторія, столиці Південно-Африканської Республіки. Його мати була дієтологом, батько мав свій інженерний бізнес. Свій перший комп'ютер Ілон купив у віці десяти років і самостійно навчився на ньому програмувати. Коли йому було дванадцять, він продав свою першу програму — гру під назвою Blastar - за 500 доларів. У сімнадцять років він виїхав до Канади, а в 1992 переїхав до США і вступив до Пенсильванського університету, вивчати фізику і бізнес.

 

Ілон Маск став мільйонером у 28 років.

У 2008 році журнал Esquire включив Маска до списку 75 найвпливовіших людей 21-го століття. У 2011 році Ілон увійшов до 20 найвпливовіших CEO віком до 40 років за версією журналу Forbes.

За словами режисера фільмів про Залізну людину, Джона Фавро, саме Ілон Маск є прототипом головного героя фільму Тоні Старка, мільярдера, який нажив статки завдяки розробці найсучаснішої зброї.

На конференції TED, Ларрі Пейдж - американський мільярдер, розробник пошукової системи та засновник компанії "Google"  - заявив, що у разі своєї смерті, його гроші перейдуть засновнику Tesla Motors, SpaceX, Solar City, Neuralink, The Boring Company і бажаючому поселити людей на Марсі, Ілону Маску. Своє бажання, Ларі Пейдж пояснив тим, що він хоче бачити людей, таких як Ілон Маск, здатних змінити світ. Відповідно, він вірить в те, що робить CEO Tesla Motors, і впевнений в правильності та корисності його починань.

Враховуючи ці факти, можна сміливо заявити, що Ілон Маск є справді визначною людиною.

Володимир Уткін - вчений-конструктор у галузі ракетобудування, перший заступник головного конструктора та начальника, головний конструктор та начальник КБ "Південне", академік НАН України  – міг би пишатися своїми здобутками, адже саме він є генеральним конструктором ракети «Зеніт-2», яка так сподобалася Маску.

«Зеніт-2» — українська (радянська) ракета космічного призначення середнього класу сімейства Зеніт. Перший пуск ракети-носія «Зеніт-2» відбувся 13 квітня 1985 року. Всього здійснено 37 пусків РН, з них 32 успішних.

Будемо сподіватися, що українське ракетобудування і далі залишатиметься на такому рівні, що його відзначатимуть і ставитимуть в приклад найуспішніші люди світу.

Партнеры

Новости мира

Коментарі

Додаючи коментар, будь ласка, будь ласка, будьте толерантними та утримуйтеся від образ на адресу інших учасників дискусії - навіть якщо Ви не поділяєте їхньої думки.

 

JOIN

Погода, Новости, загрузка...