RSS

Хто такий сучасний українець - думка політолога

2012-08-23 14:12:00
Хто такий сучасний українець - думка політолога Директор Інституту глобальних стратегій Вадим Карасьов -

Сучасний українець - це людина, яка шукає світла у кінці тунелю.

Таку думку висловив політолог, директор Інституту глобальних стратегій Вадим Карасьов на прес-конференції.

"Сучасний українець - це homo зневірений, але активний. Це людина, яка шукає світла у кінці тунелю, шукає нових людей. Українець сьогодні нагадує Діогена, який ходив з ліхтарем і казав: шукаю людину", - сказав він, зазначаючи, що українці сьогодні шукають нових політиків, моральних авторитетів, індикаторів цінностей.

На думку політолога, Україна зараз проходить період пострадянської невизначеності, що і позначається на психологічному портреті сучасного українця.

"Ми переживаємо присмерки пострадянської епохи. Україна з радянської ще не стала європейською, вона недоєвропейська, недодемократична, недоринкова, недобуржуазна і недонезалежна", - переконаний Карасьов.

Дивіденди незалежності отримали лише панівні еліти, але не всі громадяни України, наголосив політолог.

На думку Карасьова, Україна стоїть на порозі ціннісної революції, пошуку нових координатах цінностей.

"Ми бачимо, що пробивають собі дорогу тенденції до морального очищення, до чеснот, люди втомилися від мажорства, невдоволені цим... Є партія чеснот, партія прогресу, є і партія реакції, партія "крутизни", кримінально-корупційних цінностей. Боротьба між цими цінностями якраз і характеризує сьогодні стан внутрішнього протиріччя колективної української свідомості", - сказав політолог.

Він вважає, що Україна має зробити свій цивілізаційний вибір.

"Або ми зробимо вирішальний крок до європейської колії, будемо рухатися до об'єднаної Європи, до цивілізованого, сучасного світу, або ми будемо перетворюватися на "третій світ" Європи, на європейське Зімбабве, або, можливо, ситуація буде схилятися у бік російського вектору", - підсумував експерт.

Джерело: Укрінформ

Партнеры

Новости мира

Коментарі

Додаючи коментар, будь ласка, будь ласка, будьте толерантними та утримуйтеся від образ на адресу інших учасників дискусії - навіть якщо Ви не поділяєте їхньої думки.

 

JOIN

Погода, Новости, загрузка...