RSS

5 думок про майбутнє найбагатшої людини Китаю, глави Alibaba Group Джека Ма

2017-09-22 18:56:00
5 думок про майбутнє найбагатшої людини Китаю, глави Alibaba Group Джека Ма -

Глава Alibaba Group (AliExpress, Taobao) Джек Ма на Bloomberg Global Business Forum розповів про майбутнє світу, страх перед технологіями та якою буде Третя світова війна

Нагадаємо,  Джек Ма - китайський підприємець, засновник і голова ради директорів компанії Alibaba Group, Перший бізнесмен з материкового Китаю, чиє фото було опубліковано на обкладинці журналу Forbes. Найбагатша людина у Китаї та 18-а найбагатша у ​​світі за оцінками Bloomberg (29,7 млрд доларів на листопад 2014). Завдяки роботі платформи Alibaba за останні 10 років в світі створено 30 млн нових робочих місць.

 

 

"Коли ми створювали компанію, сотні критиків питали мене: “Гей, Джеку, як можна купувати щось через телефон? Екран же ж такий маленький”. Але зараз 87% магазинів на нашому сайті працюють саме завдяки телефону”, - розповів Джек Ма.

 

Світ рухається від інформаційних технологій (ІТ) до дата-технологій (DT)

Чимало людей досі не знають, що таке DT, втім, багато ще не в курсі стосовно ІТ. Інформаційні технології заміщуються технологіями великих даних. Й тут не йдеться просто про якесь вдосконалення технологій, це - зміна всієї філософії, це спосіб, за допомогою якого ми будемо щось створювати в майбутньому.

Природно, що люди переживають стосовно цього - великі дані, штучний інтелект, обчислення - і це нормально. Але все частіше люди говорять про майбутнє не з упевненістю та вірою, а з сумом та страхом, що втратять роботу.

Але згадайте, коли 200 років тому людство винайшло паровий двигун, чимало людей також вважали, що втратять роботу, та сприймали винахід негативно. Така сама ситуація була після винайдення електроенергії.

Нові технології справді можуть знищити мільйони робочих місць, але вони також можуть їх створити. 

Зрештою, так сталося з паровим двигуном та електроенергією.

Технологія великих даних принесе чимало робочих місць. Питання лише в тому, чи достатньо ми кваліфіковані до такого переходу.

 

Про страх перед штучним інтелектом

Людство переймається через те, що машини будуть контролювати людей. Але мені здається, людям потрібно більше вірити в себе. Технології не зупинити. Краще користуватися ними, щоб вирішити проблеми, що стоять перед нами, ніж спробувати зупинити розвиток технологій.

Боятися їх не варто, адже машина не має ні серця, ні душі, ні віри в людину.

Я ж вірю в те, що з часом людство таки знайде вирішення проблем великих даних та штучного інтелекту. Навіть якщо це зробимо не ми - наші діти точно знайдуть вирішення.

 

Про освіту

Щоб не боятися майбутнього, нам слід приділити особливу увагу освіті наших дітей. Те, чого ми вчимо наших дітей зараз, та спосіб, в який їх навчаємо, можуть призвести до того, що в майбутньому вони втратять роботу. Тому що якісь розрахунки машина робитиме в рази краще. Дітей вже зараз треба вчити за допомогою творчого, інноваційного підходу.

Щоб досягти успіху потрібен високий коефіцієнт інтелекту (IQ). Щоб мати сили протистояти світу розвивайте емоційний інтелект (EQ).  Але якщо хочете, щоб вас поважали та зрозуміти цей світ, вам не обійтися без коефіцієнту любові (LQ). Машина ніколи не матиме таких переваг.

 

Про майбутнє бізнесу

Зараз найбільшу підтримку отримують лише 20% компаній, адже прийнято вважати, що вони приносять 80% світового прибутку. Решта ж 80% змушені розвиватися власними силами. Світ майбутнього - це світ підтримки 80% малих компаній, молодих людей та країн, що розвиваються.

Завдяки штучному інтелекту та роботизації виробництво більше не буде драйвером розвитку у всьому світі, не приноситиме найбільше робочих місць. Нам доведеться забути про позначення “Made in China” чи “Made in USA”.

Все буде зроблено в інтернеті. Головним рушієм прогресу стануть послуги.

Майбутнє за малим бізнесом. В останні 30 років лише 6% компаній користувалися перевагами глобалізації. В наступні 30 років як мінімум 60% малих підприємств вийде на глобальний ринок. Світ стандартів великих корпорацій перетвориться на світ маленьких компаній.

 

Про Третю світову війну та майбутнє світу

Зараз нам слід бути дуже обережними. Перша технологічна революція призвела до розгортання першої світової війни. Друга світова війна стала наслідком другої технологічної революції. Зараз людство переживає третій етап технологічної революції. Тож Третя світова війна повинна вестися проти хвороб, бідності та забруднення навколишнього середовища.

Кожна технологічна революція триває 50 років. Перші 20 років триває розвиток технології, наступні 30 - її широке впровадження. Отож найбільшу увагу нам слід приділити поколінню найближчих 30 років, адже саме воно буде основною рушійною силою розвитку світу.

Світ перестає бути інклюзивним. Замість G20 нам потрібні сотні В200. Проблем сьогодення настільки багато, що їх не може вирішити жоден уряд та жоден бізнес, нам слід працювати разом. Якщо ми цього не зробимо, світ стане ще жорстокішим.

 

За матеріалом Еспресо ТВ

 

Партнеры

Новости мира

Коментарі

Додаючи коментар, будь ласка, будь ласка, будьте толерантними та утримуйтеся від образ на адресу інших учасників дискусії - навіть якщо Ви не поділяєте їхньої думки.

 

JOIN

Погода, Новости, загрузка...