RSS

Весна буде затяжною, а літо знову здивує: з'явився новий прогноз на 2022 рік

2022-01-14 14:41:00
Весна буде затяжною, а літо знову здивує: з'явився новий прогноз на 2022 рік -

2022 рік загрожує стати одним із "найгарячіших" в історії метеоспостережень. Планета нагрівається парниковими газами швидше, ніж люди знаходять вирішення цієї проблеми. Це позначається на кліматі Землі та на погоді у всіх її регіонах.

 

Про це повідомила "КП в Україні".

 

Україна перебуває у порівняно сприятливому становищі: ми не маємо ні торнадо, ні вулканів, ні цунамі. Однак і ми відчуємо зміни.

 

Метеорологи розповіли про деякі тенденції.

 

Суворі зими

 

Глобальне потепління спричинить сильні холоди.

 

"На тлі теплих днів буде все більше прохолодних і навіть дуже холодних періодів з морозами та снігом. Це ми вже спостерігали протягом грудня, таким самим буде і січень. Характерною прикметою українських зим стає контрастність. Така собі погодна гойдалка ", - вважає доктор географічних наук., спеціаліст з клімату Світлана Бойченко.

 

Тож треба готуватися до перепадів температур на 10 градусів на добу, як було у грудні. Найсильніші морози очікуються у січні на Водохреще. А лютий, як завжди, приспить пильність теплою погодою, а потім знову вдарить морозами.

 

Затяжна весна

 

На весну прогнози різні. Одні обіцяють у березні теплу погоду +5+11. А інші пророкують у березні зимові морози та хуртовини.

 

Квітень буде сухим та прохолодним. Навіть у східних та південних областях сильного тепла не буде.

 

У травні, як і минулого року, буде прохолодно: середня температура буде на рівні +13-14 градусів, йтиме дощ.

 

Літні перепади

 

Світлана Бойченко вважає, що літо в Україні також буде контрастним як і зима. Перепади температури спричинять грози та шквальні вітри.

 

"Температура влітку буде триматися вище за норму. Причому якщо раніше спекотна погода була характерна для липня – серпня, то зараз температурні рекорди перемістилися на червень. З хороших новин – великої посухи не передбачається, очікуємо більше, ніж раніше, дощів ", – прогнозує Бойченко.

 

Загоряти можна буде прямо із червня. А ось купатися в Чорному морі комфортно можна буде лише наприкінці червня – на початку липня, а на Азовському – вже з середини червня.

 

Бабине літо та дощі

 

Початок вересня буде теплим, навіть спекотним (+26-27 градусів). Але до кінця місяця розпочнуться дощі.

 

Жовтень також буде дощовим та вітряним. У першій половині місяця повернеться тепло (+18), але потім похолодає до +7+10.

 

До середини листопада очікується перший сніг, але швидше за все мокрий.

 

Залишається пам'ятати, що природа не має поганої погоди, а прогноз - річ дуже приблизна.

Партнеры

Новости мира

Коментарі

Додаючи коментар, будь ласка, будь ласка, будьте толерантними та утримуйтеся від образ на адресу інших учасників дискусії - навіть якщо Ви не поділяєте їхньої думки.

 

JOIN

Погода, Новости, загрузка...