RSS

В Україні мусульмани відзначають свято Курбан-байрам (ВІДЕО)

2012-10-26 14:03:00
В Україні мусульмани відзначають свято Курбан-байрам (ВІДЕО) -

Сьгогодні, 26 жовтня, мусульманські общини України починають святкувати Курбан-Байрам. У Донецьку, Луганську, Харькові, Одессі, Вінниці, Запоріжжі, Києві а також в інших містах общини готуються до свята.

Курбан-байрам, або свято жертвоприношення, відзначають мусульмани України. Це головне і найбільш шановане свято ісламу. Триває воно три дні.

Суть обряду жертвоприношення перед усім духовний. Кожний мусульманин на чесно зароблені гроші має принести жертву і розділити її з бідняками і незаможними, пригостити святковими стравами своїх гостей. Це акт щедрості і пожертви з надією на Боже прощення.

У київські мечеті на святкову молитву - намаз - прийшли кілька тисяч парафіян. Після намазу родина принесе в жертву одну тварину - корову, вівцю або козу. Частину м`яса мусульмани роздадуть бідним і немічним, іншу частину - родичам. У дні свята мусульмани вітають один одного, відвідують своїх батьків, родичів та друзів.

Ісмаіл Каді, імам: "Мусульмане во всем мире приносят жертвоприношения ради Аллаха, ради Всевышнего Бога, и потом это жертвенное мясо раздают беднякам, нищим и этим самым общество будет солидарным, и мусульмане помогают друг другу".

Мусульманка: "Это древняя история от пророка Ибрагима, который приносил в жертву своего сына, но Аллах его помиловал и заменил на животное".

Мусульманин: "Поздравляемся друг друга, самое первое - родителей, затем все родственники, затем все друзья".



Джерело: 5 канал

Партнеры

Новости мира

Коментарі

Додаючи коментар, будь ласка, будь ласка, будьте толерантними та утримуйтеся від образ на адресу інших учасників дискусії - навіть якщо Ви не поділяєте їхньої думки.

 

JOIN

Погода, Новости, загрузка...