RSS

У США людині вперше пересадили серце від генномодифікованої свині

2022-01-11 19:06:00
У США людині вперше пересадили серце від генномодифікованої свині -

В американському Балтиморі 7 січня людині вперше пересадили серце генномодифікованої свині. Розвиток цієї технології може допомогти сотням тисяч людей, які роками чекають на можливість отримати серце від іншої людини.

 

Про це пише The New York Times, передає hromadske.

 

Генномодифіковане серце від свині зміг отримати 57-річний Девід Бенет з важким захворюванням серця. Операція тривала вісім годин. За словами медиків, 10 січня пацієнт почувався добре.

«Він працює та виглядає нормально. Ми схвильовані, але не знаємо, що принесе нам завтрашній день. Такого ще ніколи не було», — сказав лікар Бартлі Грифіт, який здійснював операцію.

Бенету довелося ризикнути та використати експериментальне лікування, тому що без нового серця він би помер. Крім того, він був занадто хворий, щоб претендувати на донорське серце людини.

 

Можливість пересаджувати людям серця від генномодифікованих свиней дозволить багатьом пацієнтам швидше претендувати на пересадку. Наразі багатьом людям доводиться довго чекати на свою чергу, оскільки хворих набагато більше, ніж людей, від яких ці органи можна пересадити.

 

Науковці багато років працювали над створенням свиней, органи яких не відторгалися б людським організмом. Зрештою за останнє десятиліття їм вдалося створити потрібні технології редагування генів. І цей успіх стосується не лише пересадки серця. У жовтні 2021 року хірурги у США вперше успішно пересадили від генномодифікованої свині людині нирку.

 

Партнеры

Новости мира

Коментарі

Додаючи коментар, будь ласка, будь ласка, будьте толерантними та утримуйтеся від образ на адресу інших учасників дискусії - навіть якщо Ви не поділяєте їхньої думки.

 

JOIN

Погода, Новости, загрузка...