RSS

Слідчий Матіоса два дні їздив на "Мазератті" Скрипки

2019-01-31 23:15:00
Слідчий Матіоса два дні їздив на -

- Стороною захисту, народним депутатом Валерієм Карпунцовим, в присутності представників ЗМІ були оприлюднені факти зловживань посадовим становищем прокурорів військової прокуратури, - каже адвокат Микола Павленко, - Одразу після цього умови утримання в СІЗО Сергія Скрипки пожорсткішали. Сергія мали перевести в бруднішу камеру, залякують утриманням з арештантами хворими на СНІД та туберкульоз. Так злочинна система реагує на викриття “бізнесу на неволі”.

Відеотрансляція прес-конференції: https://press.liga.net/preview-article/konferentsiya-antiteroristichni-statti-kk-ukraini-yak-instrument-svavillya-vladi/bf9957

Про зловживання антитерористичними статтями Кримінального кодексу України правоохоронними органами розповіли  учасники прес-конференції в прес-центрі ЛІГИ.

Народний депутат України, заслужений юрист України, доктор юридичних наук Валерій Карпунцов нагадав, що з початком російської агресії законодавець посилив антитерористичне законодавство. Відповідно, були розширені повноваження правоохоронних органів.

"Але, на жаль, з часу Революції Гідності при владі залишилися також прислужники команди Януковича, в тому числі і в правоохоронних органах: вони мімікрували", - констатував парламентарій. – “Слідчий два дні їздив на “Мазератті” вилученому у підозрюваного”, - повідомив Карпунцов.

 

Голова АТ "Інтайтл", адвокат, кандидат юридичних наук Микола Павленко виклав обставини справи Сергія Скрипки. За його словами, правоохоронні органи зловживають антитерористичними статтями. "У нашій статистиці десятки, сотні осіб носять ярлик терориста", - констатував юрист.

 

Він вважає, що використовуючи штучні приводи для перекладу перспективних, з точки зору матеріального достатку, осіб в категорію підозрюваних в скоєнні терористичних актів, силовики фактично отримують заручника, який позбавляється громадянських прав, і утримується в місцях попереднього ув'язнення.

 

При цьому слідчі судді, головним обов'язком яких є судовий контроль за дотриманням прав і охоронюваних законом інтересів учасників процесу, в тому числі і підозрюваних, тільки обслуговують інтереси правоохоронного відомства, не заглиблюючись в питання законності кримінально-правової кваліфікації дій особи за ст.258 КК України .

 

Ще більш ганебна ситуація склалася на стадії апеляційного оскарження постанов слідчих суддів про обрання (продовження терміну) запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою. Як показує практика Київського апеляційного суду, апелянт не може реалізувати своє право на апеляційне оскарження відповідної постанови, оскільки представники ГВП, не з’являються на судове засідання шість разів поспіль протягом 8 місяців(!), а суд апеляційної інстанції не реагує на таку бездіяльність прокуратури.

 

"Cклалася ганебна ситуація, яка ставить під сумнів перспективи реалізації тих європейських гасел, які задекларувало керівництво країни", - підсумував Микола Павленко.

Партнеры

Новости мира

Коментарі

Додаючи коментар, будь ласка, будь ласка, будьте толерантними та утримуйтеся від образ на адресу інших учасників дискусії - навіть якщо Ви не поділяєте їхньої думки.

 

JOIN

Погода, Новости, загрузка...