RSS

Ситуація в Казахстані стабілізувалася

2022-01-09 11:20:00
Ситуація в Казахстані стабілізувалася -

У Казахстані в усіх регіонах країни ситуація стабілізувалася, повідомив голова МВС Казахстану Ерлан Тургумбаєв.

 

Про це інформує Інтерфакс-Україна.

"На сьогодні в усіх регіонах країни ситуацію стабілізовано. Силами правопорядку звільнено всі раніше захоплені будівлі акіматів", - сказав Тургумбаєв у неділю.

Відновлюється робота комунальних об'єктів та систем життєзабезпечення, додав він.

"На 9 січня 2022 року всі дороги республіканського значення відкриті, рух автотранспорту забезпечено. Роботи із зимового утримання ведуться у штатному режимі", - повідомили у Міністерстві індустрії та інфраструктурного розвитку.

Також повідомляється, що контртерористична операція в Казахстані перейшла до наступного етапу, військові розміщені на всіх блокпостах для запобігання втечі бойовиків з Алмати. Наголошується, що військові ретельно оглядають автомобілі, перевіряють документи громадян.

 

Ситуація в Казахстані загострилася 2 січня, коли в Жанаозені (місто в Мангістауській області, на заході країни) розпочалися мітинги проти різкого підвищення цін на скраплений газ. Потім вони переросли у масові протести в усій країні з економічними та політичними вимогами. 4 та 5 січня в Алмати відбулися зіткнення протестувальників із силовиками. Є загиблі та постраждалі. Зранку 5 січня президент Казахстану відправив у відставку уряд. У країні запроваджено режим надзвичайного стану.

 

У середу президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв заявив, що звернувся до лідерів країн ОДКБ за допомогою у подоланні терористичної загрози в країні.

 

У четвер у прес-службі ОДКБ повідомили, що Рада ОДКБ ухвалила рішення направити до Казахстану миротворчі сили.

Партнеры

Новости мира

Коментарі

Додаючи коментар, будь ласка, будь ласка, будьте толерантними та утримуйтеся від образ на адресу інших учасників дискусії - навіть якщо Ви не поділяєте їхньої думки.

 

JOIN

Погода, Новости, загрузка...