RSS

Окремий 90 батальйон "Сагайдаків" готується до відправки в АТО

2014-10-06 15:43:00
Окремий 90 батальйон -
Бійці 
 
Основою для формування батальйону стали «Сагайдаки» - громадське об'єднання сприяння Збройним силам України ім. гетьмана Сагайдачного. Велика частина резервістів була покликана з лав «Сагайдаків». 
 
- Ми зрозуміли ситуацію, ще коли вивозили біженців з Криму, - розповідає Микола Голєв, Голова "Сагайдаків", - Було зрозуміло, що одна людина, якою б порядною і дієовою вона не була, не зможе врятувати Україну. Потрібні системні зміни в широких прошарках суспільства, створення і підтримка громадських організацій якісно нового рівня. Пріорітет - країна і незалежність. Так сталося, що до наших лав пішли найдієвіші і відкриті люди. Більшість із них сьогодні - солдати. Але прийде мир - настане час розбудови і ми знов будемо в авангарді. Ми й надалі допомогатимемо владі, яку обрав народ. Навіть, якщо доведеться пройти через важкі випробування.
 
- Викликає повагу той факт, що люди, які давно не брали в руки зброю, багато хто і не мріяли служити в елітних частинах, сьогодні показують чудові результати в бойовій і фізичній підготовці. - каже Андрій Верлатий, радник Міністра оборони України, один з ініціаторів створення 90-го батальйону. - Їм пощастило з командиром. Тому як майор Кузьміних має не просто бойовий досвід, а бойовий досвід, який можна отримати тільки в умовах нинішньої війни на сході України.
 
 
Це людина, яка з перших днів проведення АТО була на передовій. Цей командир береже своїх людей, який реально виконує задачу, патріот, який служить своїй Батьківщині - підкреслив радник міністра. 
 
 
 
  Навики 
 
Основним навиком, який потрібно розвинути у солдатів, вважають командири, має стати досконале володіння зброєю. Будь-то гранатомет або важелі броньованої машини. Заклинювання кулемета в атаці, або раптово затихлий двигун БТРа в колоні незмінно призводить до втрат. Тому на підготовку бійців «в поле» використовують кожну вільну годину. Кожен зайвий день теплої осені. 
 
 
Майор Кузьміних Олег Володимирович. Двадцять років вислуги в профільних військових частинах. Шість місяців перебував в зоні АТО, у всіх зіткненнях, в яких брала участь Житомирська 95-а аеромобільна бригада. У тому числі звільнення Донецького аеропорту. 
 
 
- З березня місяця був в АТО, - розповідає Олег, - приїхав на 10 днів у відпустку, мені дали наказ: приймати батальйон. Я сказав - так. Ось і вся моя історія в цьому батальйоні. День народження батальйона 15 вересня. Саме в цей день вийшов відповідний наказ Міністра оборони України. 
 
 
Перш за все звернув увагу на те, що тут величезна кількість добровольців, які бажають йти на схід, навіть люди у яких 7 дітей. 
Важливо, що не тільки в добровольчих самосформованих партизанських батальйонах, які ведуть бойові дії на сході країни сьогодні велика патріотична активність. В українське військо, яке керується Міністерством оборони,теж дуже багато охочих потрапити. Туди йдуть справжні патріоти згідно Конституції і поклику душі.
 
Що потрібно, щоб потрапити служити в 90-й батальйон? 
 
Звернутися до військкомату, необхідний певний рівень підготовки і здоров'я. І досвід служби в десантних військах. І велике бажання захищати свою Батьківщину.
 
 
На даний момент 90 окремий батальйон проходить завершальний етап навчання особового складу перед відправкою в зону АТО на Житомирщині, на території 240-го навчального центру (полігон). Підрозділи проходять етапи бойового злагодження, напрацьовують навички взаємодії з усіма родами військ. 
 
 
В умовах, максимально наближених до бойових, військовослужбовців вчать узгодженим діям у складі підрозділу (частини, з'єднання, штабу) В ході бойового злагодження у особового складу виробляються вміння і навички, необхідні для чіткого виконання обов'язків, правильних дій, узгодженого виконання бойових завдань в ході тактичних , тактико-стройових, тактико-спеціальних занять і умінь, бойових стрільб та пусків. 
 
Відправлення батальйону для виконання його прямих обов'язків буде проводитись згідндо наказу міністра оборони і президента України.

Партнеры

Новости мира

Коментарі

Додаючи коментар, будь ласка, будь ласка, будьте толерантними та утримуйтеся від образ на адресу інших учасників дискусії - навіть якщо Ви не поділяєте їхньої думки.

 

JOIN

Погода, Новости, загрузка...