RSS

На станції метро «Тараса Шевченка» прибрали виставку. Через «народного месника»

2019-02-18 13:56:00
На станції метро «Тараса Шевченка» прибрали виставку. Через «народного месника» -
Станом на ранок 18 лютого з колон на станції метро Тараса Шевченка знято ілюстрації, зроблені у колаборації Національного музею Т.Г. Шевченка і КП «Київський метрополітен». Юрій Хорт вирішив, що виставка є «офіційною наругою над Тарасом Шевченком» і порізав постери. Зазначимо, проект мав на меті осучаснення образу поета.
 

https://hmarochos.kiev.ua/2019/02/18/na-stantsiyi-metro-tarasa-shevchenka-pribrali-vistavku-cherez-narodnogo-mesnika/

 

Хорт називає виставку українофобією у псевдомистецькому пакунку.

 
 
На сторінці Хорта присутній також репости з расистськими та сексистськими коментарями і закликами до насилля на кшталт: «Але, малюючи його з чорною мордою чи бабським писком, ми лише поглибимо проблему. Бо це не осучаснення, це карикатури. А карикатури слід зривати, ламаючи псевдомитцям пензлі (руки)». Юрій Хорт має також претензії до автора малюнків: активіст переконаний, що образ Катерини з пакетом «АТБ» в руці – це «нігілізм і нездарство в погоні за славою через ненависть».
 
 
У дописі Юрій також називає наркоманами керівництво галереї «Дукат». Зазначимо, що минулого року в цій галереї, зокрема, презентували проект «Безпечний трафік Русанівки», а американський урбаніст Даніель Кампо проводив там лекцію про перетворення міських промзон.
 
Нагадаємо, у грудні 2018 року в салон антикваріату «Дукат», що на вулиці Володимирській, увірвалися четверо невідомих у масках і облили приміщення бензином. Салоном і однойменною галереєю на вулиці Рейтарській, 8Б володіє Леонід Комський.
 
У біографії Юрія Хорта вказано, що раніше він працював у періодиці, пізніше став фахівцем в UKRSIBBANK BNP Paribas Group, а згодом був ув’язнений за виступ з розірваним портретом Петра Порошенка.

Партнеры

Новости мира

Коментарі

Додаючи коментар, будь ласка, будь ласка, будьте толерантними та утримуйтеся від образ на адресу інших учасників дискусії - навіть якщо Ви не поділяєте їхньої думки.

 

JOIN

Погода, Новости, загрузка...