RSS

На Полтавщині з сьомої спроби знищили наркоплантацію, яку «кришували» впливові бізнесмени

2019-08-12 13:46:00
На Полтавщині з сьомої спроби знищили наркоплантацію, яку «кришували» впливові бізнесмени -
Жовтневий суд Полтавської області постановив негайно знищити близько 240 га снодійного маку, з якого наркоділки можуть заготовити близько 70 тонн макової соломки. Рослину вирощувало місцеве агропідприємство під виглядом олійного маку. Правоохоронці перевіряють причетність до останньої відомого бізнесмена Юрія Бродського.
 
Про це повідомляє сайт Національної поліції України https://www.npu.gov.ua/news/narkozlochini/na-poltavshhini-policziya-vikrila-230-ga-nezakonnogo-posivu-narkovmisnogo-maku/ За даними правоохоронців, вартість продукції на «чорному» ринку може досягати до 7 млрд грн.
 
На час судових розглядів поле перебувало під арештом. В ході слідства з'ясувалося, що місцева агрокомпанія, яка орендує землі, не має спеціальних дозволів на вирощування нарковмісних рослин. Однак знищення поля домогтися вдалося не відразу. Своє здивування поведінкою суддів висловив глава Нацполіціі Сергій Князєв. «Нам за цей час двічі відмовляли і більше семи разів відкладали дату проведення засідання. Неодноразово пропонували слідству передати під зберігання поле стороннім організаціям », - уточнив керівник відомства. У поліції вважають, такі дії служителів Феміди можуть бути продиктовані тим, що агропідприємство-порушник має впливові зв'язки. Зокрема, перевіряється інформація про причетність до справи відомого київського бізнесмена Юрія Бродського.
 
 
Юрій Бродський
 
Сьогодні відомо, що топ-менеджерам компанії, яка вирощувала мак, загрожує до 7 років позбавлення волі. За даним фактом вже порушили кримінальну виробництво за частиною 2 статті 310 (Посів або вирощування снотворного маку чи конопель).
 
 
«Судді поводилися нетипово для подібних випадків. Простежувалося навмисне затягування розгляду за будь-яку ціну. Потім ми дізналися, що в процес втрутився Михайло Бродський. Ми перевіряли причетність до виробництва наркоречовин його сина Юрія », - розповіло джерело в Нацполіціі.
 
Цікаво, що це не єдиний випадок відомий зі ЗМІ, коли Юрій Бродський намагався уникнути кримінального переслідування. У квітні 2019 року, пише видання «Голос UA» https://golos.ua/i/683121 Національна поліція виявила дві плями поширення наркотиків у Київській області. У кримінальному провадженні фігурувало прізвище Юрія Бродського. Тоді в Нацполіціі заявили, що Михайло Бродський теж намагався «заморозити» розгляд справи.

Партнеры

Новости мира

Коментарі

Додаючи коментар, будь ласка, будь ласка, будьте толерантними та утримуйтеся від образ на адресу інших учасників дискусії - навіть якщо Ви не поділяєте їхньої думки.

 

JOIN

Погода, Новости, загрузка...