RSS

Коли за 50. Час встановлювати рекорди

2019-04-24 15:03:00
Коли за 50. Час встановлювати рекорди -
Інтерв'ю з експертом: Мадонна Бадер
 
Коли вам було вже майже п'ятдесят, ви почали займатися бігом, а після п'ятдесяти багато часу і енергії приділяєте складнощам триатлону. Що змусило вас після п'ятдесяти так різко змінити своє життя?
 
Насправді ідею бігати і взагалі займатися спортом на витривалість мені подав один знайомий священик. Він сказав, що біг і спортивні вправи допоможуть мені зміцнити тіло, розум і душу. Особливо душу. За тридцять років змагань я переконалася, що він мав цілковиту рацію. Щоб пройти IronMan, бути готовою психологічно набагато важливіше, ніж фізично. Коли я проходжу дистанцію, то подумки віддаю хвалу Господу або молюся про людей. Біжу, пливу, їжу на велосипеді і думаю про те, який прекрасний світ створив для нас Творець, і дякую Йому за це. Для мене спорт - найважливіший етап духовного розвитку.
 
Щоб пройти повну дистанцію IronMan, вам потрібно більше 16 годин - це колосальні фізичні навантаження. Що з вашого тридцятирічного досвіду змагань допомагає вам їх витримувати?
 
З тих пір як в 52 роки я пройшла свій перший IronMan, я зміцнилася в думці, що людське тіло - це шедевр Творця. Тому до нього треба ставитися саме як до шедевру, любити і берегти. Людина, яка не любить самого себе, не може любити ближнього.
Коли вам було п'ятдесят, як ви представляли своє майбутнє і чи виправдалися ваші очікування?
Я добре пам'ятаю день, коли мені виповнилося п'ятдесят років. Тоді я подумала: Господи, я прожила вже цілих півстоліття! Мені здавалося в той момент, що півстоліття - це дуже багато. Але з роками я перестала думати про свій вік, і запевняю, так жити набагато краще. Звичайно, я ніколи не припускала, що після п'ятдесяти буду встановлювати спортивні рекорди. Коли я дізналася, що стала дорослою учасницею IronMan за всю історію, я сказала: «Господи, як це взагалі сталося зі мною?».
Зараз я відчуваю себе молодше, ніж в п'ятдесят, і у мене немає страху перед майбутнім. Немає ніякого сенсу боятися віку - ніколи не знаєш, що тебе чекає попереду, адже у тебе ніколи раніше не було такого досвіду. І взагалі, що поганого в тому, щоб опинитися ще на день ближче до зустрічі з Творцем?
 
Чого ви навчилися з тих пір, як вам було п'ятдесят?
Я навчилася більше радіти життю. Я помітила: якщо перед змаганнями націлюватися на конкретний результат, ризикуєш випробувати сильне розчарування на фініші. Це неприємно і заважає змагатися. Тому з віком я перестала ставити собі конкретні цілі і почала просто насолоджуватися спортом, приймати з вдячністю все, що пропонує мені Господь. Виявилося, це відмінне правило і в спорті, і в житті. Отця нашого видніше. Якщо занадто серйозно до себе ставитися, це заважає радіти життю. Не варто намагатися перехитрити Його і повністю контролювати своє життя.
Правила щасливого життя:
1. У майбутнє треба дивитися спокійно і без страху. Що станеться, то станеться, а через те, чого не судилося статися, немає сенсу переживати.
2. Розслабтеся і насолоджуйтеся процесом, що б ви не робили. Найважчі завдання можна вирішити з Божою поміччю, довіртеся Йому.
3. Чи любите себе і світ навколо. Це найвірніший спосіб віддячити Господа.

Партнеры

Новости мира

Коментарі

Додаючи коментар, будь ласка, будь ласка, будьте толерантними та утримуйтеся від образ на адресу інших учасників дискусії - навіть якщо Ви не поділяєте їхньої думки.

 

JOIN

Погода, Новости, загрузка...