RSS

Екс-суддя Верховного Суду виграв справу проти України у Страсбурзі

2013-01-10 00:27:00
Екс-суддя Верховного Суду виграв справу проти України у Страсбурзі -

Волкова мають поновити на посаді.

Європейський суд із прав людини ухвалив вердикт у справі колишнього судді Верховного Суду України Олександра Волкова.

Українську державу зобов'язали за першої можливості поновити на посаді працівника суду. Таке рішення в Страсбурзі було прийнято одноголосно. Євросуд визнав, що звільнення Волкова з посади 2010 року супроводжувалося численними порушеннями.

Крім того, суд постановив, що Україна має відшкодувати Волкову 6 тисяч євро як моральне відшкодування і 12 тисяч євро його судових витрат. Доки рішення не набуло чинності, офіційний Київ може оскаржити його. Для цього дається термін у 3 місяці. Суддя від України Галина Юдківська, яка теж голосувала за це рішення, у своїй окремій думці звернула увагу, що виконати пункт про повернення Волкова на посаду судді Верховного Суду за нині чинного законодавства буде важко, бо вже після його звільнення кількість цих суддів була твердо зафіксована на 48 особах.

Таким чином, Волкова можна буде поновити тільки в разі, якщо з'явиться вакансія через відхід когось із суддів або зміниться українське законодавство. Волкова було звільнено з посади голови Військової колегії Верховного Суду в червні 2010 року з формулюванням "за порушення присяги".

Джерело: ТСН

Партнеры

Новости мира

Коментарі

Додаючи коментар, будь ласка, будь ласка, будьте толерантними та утримуйтеся від образ на адресу інших учасників дискусії - навіть якщо Ви не поділяєте їхньої думки.

 

JOIN

Погода, Новости, загрузка...