RSS

Чи піде КП “Спецжитлофонд” на протиправне захоплення кооперативу “Волгоградський”?

2017-12-25 11:23:00
Чи піде КП “Спецжитлофонд” на протиправне захоплення кооперативу “Волгоградський”? -

Восени ми виграли суд у ДП “Спецжитлофонд” – комунального підприємства, яке виявляє приголомшливу впертість у знищенні об’єктів інфраструктури нашого району, - повідомляє голова кооперативу “Волгоградський” Сергій Трубєцкой. – Господарський суд скасував рішення Києвради про запропоноване ДП “Спецжитлофонд” виділення землі на місці автостоянки нашого кооперативу. До речі стоянкою кияни користуються з1981 року, про що мають відповідні правовстановлюючі документи. Але а ні воля громади району, а ні судове рішення, здається, не впливають на норов чиновників ДП. І ми маємо інформацію, про силовий сценарій захопленння земель кооперативу вже у найближчий час.

На фото: Суддя Господарського суду м.Києва Сергій Ковтун близько трьох місяців детально вивчав доводи сторін. Рішення суду – визнати рішення Києвради (щодо протизаконної передачі земельної ділянки кооператива “Волгоградський” –авт.) недійсним.

 

 

Про те, що чиновники у зговорі із забудовником і не збираються виконувати рішення Господарського суду м. Києва свідчать рекламні оголошення на сайтах столичної нерухомості. Так 11 грудня на сайті “Домік. нет” було розміщене оголошення про будівництво в згаданому місці трьох багатоповерхівок: “«Будівництво житлового будинку з вбудовано-прибудованими приміщеннями на перетині вулиць Мілютенка та Шолом-Алейхема у Деснянському районі» (1 пусковий комплекс). У стані проекту. Секцій: 5, Поверховість: 9/18/25” Забудовник – “Спецжитлофонд”.

 

Крім того, попри логіку і юридичну доцільність, КП “Спецжитлофонд” вирішив нищити кооператив  через Окружний адміністративний суд м. Києва. Визнаючи цілковите порушення процедури передачі земельної ділянки на користь автовласників, КП намагається оскаржити реєстрацію права власності кооперативу на будівлі, що розташовані на автостоянці.

 

Таким чином, КП  сподівається в прямому і переносному сенсі «вибити ґрунт з-під ніг кооперативу», адже у разі скасування права власності на будівлі, що належить кооперативу, останній фактично не зможе перешкодити КП  і Київраді у захопленні земельної ділянки.

Прогнозувати розвиток подій в адміністративному суді справа невдячна, але те, що цей спір не належить до юрисдикції адміністративних судів і не повинен розглядатися Окружним адміністративним судом м. Києва жодних сумнівів не викликає. Тим часом мешканці вул. Мілютенко і Шолом-Алейхема готуються до гіршого і пишуть листа президенту Петру Порошенко.

Партнеры

Новости мира

Коментарі

Додаючи коментар, будь ласка, будь ласка, будьте толерантними та утримуйтеся від образ на адресу інших учасників дискусії - навіть якщо Ви не поділяєте їхньої думки.

 

JOIN

Погода, Новости, загрузка...