RSS

COVID - як рушійна сила Афраканських економік (за матеріалом Bloomberg)

2020-11-25 22:45:00
COVID - як рушійна сила Афраканських економік (за матеріалом Bloomberg) -
 Це частково і тому, що летальний вірус, ймовірно, покращив їх конкурентні переваги. Оскільки африканськи країни пришвидшили свою десятилітню трансформацію від експортерів природних ресурсів до центрів бездротової, віддаленої торгівлі.
 
Перехід до бізнесу 21 століття, керованого технологіями, в регіоні, де люди молодші, ніж де-небудь ще, відображається в динамічній діяльності 1300 публічних торгівельних компаній, що складають корпоративний базис Африки. Згідно з даними, зібраними Bloomberg, комунікаційні фірми зміцнили свою присутність, складаючи 29% від загальної ринкової капіталізації континенту в 2020 році, порівняно з 13% десятиліттям раніше. Експорт матеріалів та видобуток енергії, які є орієнтирами в регіоні ще з колоніальних часів, зменшились до 23% з 34% за той самий період.
 
 
Африка стримувала штурм Covid-19 ефективніше, ніж у багатьох регіонах, що розвиваються. За даними, зібраними Школою охорони здоров'я Джонса Гопкінса Блумберга, рівень коронавірусу відступив в період до середини листопада в деяких найбільших країнах континенту - Південній Африці, Нігерії та Ефіопії - до найнижчого рівня (порівняно з квітнем або травнем). На відміну від спекотного континенту, Мексика на початку цього місяця стала четвертою країною, яка перевищила 100 000 підтверджених випадків смертності від Covid-19 після США (257 929), Бразилії (169 485) та Індії (134 218) на тлі недавнього глобального відродження вірусів. Південна Африка, шоста за чисельністю населення країна Африки, зазнала 20 968 смертей серед 767 759 випадків захворювання на Covid-19.
 
Економіки Ефіопії, Уганди, Кот-д'Івуару, Єгипту, Гани, Руанди та Кенії витримали економічний вплив пандемії настільки успішно, що потрапили до 10 найбільш швидкозростаючих у світі в 2020 році. Щонайменше п'ять з них, як очікується, залишаться в цьому елітному клубі зростання до 2022 року - згідно з прогнозами економістів, складеними Bloomberg протягом останніх трьох місяців. Два роки тому Африка включала лише трьох найкращих країн-учасників, а в 2015 році їх було чотири.

Партнеры

Новости мира

Коментарі

Додаючи коментар, будь ласка, будь ласка, будьте толерантними та утримуйтеся від образ на адресу інших учасників дискусії - навіть якщо Ви не поділяєте їхньої думки.

 

JOIN

Погода, Новости, загрузка...