RSS

Зигмунд Лампка вимагає захисту від рейдерів в Україні, якій присвятив життя

2019-04-24 15:44:00
Зигмунд Лампка вимагає захисту від рейдерів в Україні, якій присвятив життя -

 

 

Компанія «Лампка агро» створена 2004 року Зігмундом та дружною Адріаною Лампка. Які взяли в оренду тоді 500 гектарів земельних паїв, окультурити ці території, зробити їх плодоносними і прибутковими. Вирощує усі види зернових від пшениці і сої до маку і ріпаку. Розбудовує інфраструктуру Хмельниччини, дороги, став одним з кращих агровиробників країни, створивши унікальний насінневий фонд. Люди, які роками працювали під його проводом, сьогодні вимушені захищати директора і свої робочі місця через кадрові зміни, влаштовані одним з інвесторів – паном Тобіасом Гелмке який був долучений до компанії у 2009 році. На початку золотоносної кар’єри Тобіасом було внесено 400 тис євро, тоді як за документами Зігмунд вніс 100 тис. На сьогодні капіталізація підриємства виміряється сотнями мільйонів. Проте той давній перекос у цифрах, зафіксований на папері, сьогодні успішно застосовується рейдерами.

Захватники використовують це у своїх злочинних намірах, наголошуючи на тому, що панові Зігмундові належить, ніби-то лише п’ята частина власності. Тобіас найняв адвокатів, блокував роботу підприємства яка довела до сьогоднішньої сиитуації, зробив низку кадрових перестановок змінивши протягом короткого терміну трьох директорів на посаді Зігмунда. Сам Зігмунд звертається до судів та силових структур в намаганні зберегти створене власними руками господарство. Йому в цьому допомагають робітники та пайовики, які десятиліттями переконувалися в порядності і ефективності Лампків. Формально Зігмундові закидають створення дебюторської заборгованості і закладання під заставу майна та техніки господарства. 

Хоча такі зобов’язання ніколи не були секретом для оточуючих і тим більше для компаньйона Зігмунда – пана Гелмке. Адже застава -  основна умова будь якої банківської позики, під якими сам Гелмке неодноразово ставив особистий підпис. Робітники галузі, а це сотні механізаторів, аграріїв, науковців виходять на захист свого майбутнього, але їм протистоїть система з родинних зв’язків чиновників, які сьогодні на службі колишнього компаньйона і товариша.

 

За словами юристів Зігмунда Лампка рейдерська схема лобіюється на верху Народним депутатом Лабазюком Сергієм. На місці захват впроваджується Віталієм Марцинкевичем та юристом Дмитром Вагіним. Мати Вагіна очолює спілку адвокатів. А ім’я Марцинкевича пов’язують з низкою редерских захватів ще з часів Януковича. Корумповане чиновницьке суспільство Хмельниччини здається Лампкам нездоланним. 

Кругова порука між місцевими судами силовиками і розторопними господарниками тут зрослася ще з часів злочинної влади Януковича. Зігмунд шукає порятунку в Києві. На його переконання ціль захоплення – розподіл і перепродажа майна і активів, яке розпочнеться одразу ж після проведення процедури банкрутства. А там “кинуть” і самого Тобіаса Гелмке, який сьогодні впевнений у недоторканності гарантіях, наданих рейдерами. Насправді свавілля направлене на знищення майбутнього України, чий аграрний потенціал – один з найпотужніших у світі, сьогодні стало головним чинником реальної економічної політики в багатьох регіонах і може бути частиною чийогось зловісного плану.

"Я,Зігмунд Лампка, звертаюся до всіх фізичних та юридичних осіб, які також постраждали від рейдерських захоплень та махінацій чи обману народного депутата Сергія Лабазюка та Віталія Марцинкевича до мене за телефоном +380 98 605 09 43 та прошу про втручання новообраного президента у активному вирішенні даної проблеми".

Партнеры

Новости мира

Коментарі

Додаючи коментар, будь ласка, будь ласка, будьте толерантними та утримуйтеся від образ на адресу інших учасників дискусії - навіть якщо Ви не поділяєте їхньої думки.

 

JOIN

Погода, Новости, загрузка...