RSS

З 1 грудня в Україні зросте прожитковий мінімум

2021-10-30 20:17:00
З 1 грудня в Україні зросте прожитковий мінімум -

З 1 грудня зросте прожитковий мінімум та відбудуться зміни у методології розрахунку.

З 1 липня прожитковий мінімум в Україні становить 2 294 грн. Вже з 1 грудня цей показник зросте до 2393 грн. А ось методологію розрахунку прожиткового мінімуму в Україні буде змінено.

За словами міністра Мінсоцполітики Марини Лазебної, сьогодні до прожиткового мінімуму прив’язані розміри штрафів та інших відрахувань, тоді як цей показник має бути реальним: сума не може дублювати цифри в бюджеті і має бути вищою.

Так, відомство проаналізувало 180 законодавчих актів, у яких є прив’язка до прожиткового мінімуму, і визначили «конструкцію», яка дозволяє замінити цю прив’язку.

«Вирішили залишити цю прив’язку у формуванні основних нарахувань, визначених Конституцією: лише пенсія, лише мінімальна зарплата», – повідомляють у Мінсоцполітики.

Вже розроблено комплекс змін до чинного законодавства, та проекти, запропоновані Мінсоцполітики, підтримав Кабмін. До того ж документи вже передані до Верховної Ради, уточнює міністр.

Йдеться про 4 законопроекти: перший стосується методології, другий – відв’язки, решта – про базові величини для штрафів, а також для доплат і соцвиплат.

Партнеры

Новости мира

Коментарі

Додаючи коментар, будь ласка, будь ласка, будьте толерантними та утримуйтеся від образ на адресу інших учасників дискусії - навіть якщо Ви не поділяєте їхньої думки.

 

JOIN

Погода, Новости, загрузка...